Saffransfudge med kondenserad mjölk

saffransfudge_kondenserad_mjolk
Efter att inte ha sett solen på en hel vecka nu så tänkte jag att jag åtminstone måste baka någonting som liknar solens färg.. :-)
Och gissa vad det blev? – En ljuvlig Saffransfudge med kondenserad mjölk. Oj så gott det blev. Jag älskar saffran och ser fram emot alla julbak med saffransdoft i huset. :-)

saffransfudge_kondenserad_mjolk1
Kolla så krämig fudge. Den är krämig, len och alldeles full av god saffranssmak.

Saffransfudge, 30 bitar:

Ingredienser:
1 burk kondenserad sötad mjölk
400 g vit choklad
1 g saffran

Gör så här:
1. 
Smält ihop alla ingredienser på låg värme över ett vattenbad.
2. Klä en brödform (2 l) med bakplåtspapper och häll sedan fudgen i formen.
3. Täck formen med plastfolie och låt fudgen stelna i kylskåp i 1 h.
4. Tag upp ur formen och skär i rutor.

TIPS:
* Förvara fudgen i en tätslutande burk med lock
* Fudgen förvaras i kylskåp
* Hållbarhet upp till 3 veckor
* Fudgen går bra att frysa

saffransfudge_kondenserad_mjolk2
Hoppas att det ska smaka. 

  1. Frida skriver:

    Jag gjorde dessa men blev inte helt nöjd med konsistensen, men jag fryste in dom och när jag gjorde saffransbullar så tröck jag i en i varje ☺️ Blev kanon gott!

    1. Men åh! Tur att du kunde rädda dem. Låter supergott! Kram <3

  2. Panik! Köpte tydligen osötad mjölk och det vägrar att stelna! Kan jag rädda detta på något sätt? Har det i kylskåpet i formen just nu. Eller måste det kastas :(

  3. Så gott o enkelt det verkar! 😋 en fråga bara – är detta en fudge som blir lite ”för” söt för dem som tycker vit choklad är väldigt sött? Tror du på att i så fall blanda i lite salt o citron kanske? Eller är det helt enkelt så att fudgen är som bäst i sin enkelhet?! Tack för all inspiration!!☺️🙏🏼

    1. Anya skriver:

      Blev rätt så söt, ja. Men god smak.

  4. Cecilia skriver:

    Vilken av den kondenserad mjölken använde du den färdig kokta som är som kola eller den okokta.

    1. Tova skriver:

      Jag använde den från rainbow, funkade super!

    1. Det finns en kondenserad mjölk – okokt! Det är en karamelliserad mjölk om den är kokad = kola! Kram <3

  5. Lind skriver:

    Undrar även varför dessa är gulare än de på videon? Har du i mer saffran i drsss?

    1. Hej! Nej, jag rörde ner saffran i chokladen när den var ganska varm (på spisen) vilket gjorde att det blev gulare. Använde även en annan sort av saffran som även den ger en gulare färg och starkare smak. Och så är bilderna redigerade med förhöjning av färg och kontrast, vilket videon inte är! :) Kram <3

Lämna ett svar till Frida Skattberg Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..