Chokladkaka med pepparkaksfrosting

Chokladkaka med pepparkaksfrosting
Chokladkaka med pepparkaksfrosting. OJ så himla smarrigt!
Jag gjorde ett jobb åt en kund idag och då gjorde jag en saftig chokladkaka med frosting. När jag bakat den så blev jag så sugen på att göra en till fast till bloggen, och med lite andra ingredienser. Så det gjorde jag. Och det blev SÅ himla gott! Om ni bara visste. Ursprungsreceptet är mitt eget, minns ni min saftiga chokladkaka som ni gillade så? Den är det, fast här i julkostym!

Chokladkaka med pepparkaksfrosting
Ser ni så saftig kakan ser ut? Åh det är den bästa chokladkakan jag vet! Ska prova min kärleksmums med denna kakbotten nästa gång. Tror att det kommer att bli en hit. Men först – nu ska ni få receptet på denna himmelska skapelse.

Saftig chokladkaka med frosting, 35 bitar:

Chokladkaka:
115 g smör
140 g mörk choklad
2.5 dl vatten
3 dl strösocker
2.5 dl gräddfil
2 ägg
5.5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt

Chokladfrosting:
250 g philadelphiaost
125 g smör
3 dl florsocker
1 dl kakao
1 msk pepparkakskrydda – recept
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Garnering:
1.5 dl kokos
1 tsk pepparkakskrydda –  recept

Gör så här:
Chokladkaka:
1.
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt (35×25 cm) med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
2. Smält ihop smör, choklad, vatten och strösocker i en stor kastrull. Låt koka ihop tills allt smält ordentligt. Tag av från värmen och låt svalna i 5 minuter.
3. Rör sedan ner gräddfil och ägg, sikta ner de torra ingredienserna i kastrullen och arbeta ihop en klumpfri smet.
4. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter.
Kakan ska vara fast- och stickan ska vara torr när kakan är klar.
5. Tag ut kakan och låt den svalna helt.
Frosting:
1. Vispa philadephiaost och smör med elvisp i 5 minuter, till en fluffig smet. 2. Tillsätt resterande ingredienser och vispa i ytterligare 3 minuter, till en len och fluffig frosting.
3. Bred frostingen på den avsvalnade kakan.
Garnering:
1. Rosta kokosen i en het, torr panna.
2. Blanda med pepparkakskrydda och strö sedan kokosen över kakan.

Chokladkaka med pepparkaksfrosting
Hoppas att denna saftiga chokladkaka ska smaka! ♥

 

  1. Rosa skriver:

    Bakade denna före julen och den blev verkligen jätte god. Chokladkakan var såå saftig och god & med frostingen blev det super gott!

  2. Sara skriver:

    Såå god! Jag och min mamma gjorde denna för några veckor sen och ska bjuda resten av familjen på julafton :) De i köket på äldreboendet jag jobbar på ska även göra den till de äldre som de får som en efterrätt på nyårsafton :)

  3. Susanne skriver:

    Wow en så otroligt saftig och farligt god kaka!

  4. Maria skriver:

    Hej
    Vet du om den går att frysa in med frosting?

  5. Marie skriver:

    Ska jag ha rumstempererat eller smält smör till frostingen?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..