Snickersrutor

snickersrutor1
Snickersrutor, snickerskakor, cornflakesgodis, jordnötsbitar.. Kärt barn har många namn! Jag kallar dessa för Snickersrutor. De har liksom alltid hetat så även fast de egentligen inte smakar snickers? Det är en härligt seg godisbit med cornflakes, kokos och jordnötssmör. Så ljuvligt gott. Mina favoriter till jul tror jag bestämt.

snickersrutor
Se så goda de ser ut! Jag älskar kombinationen kokos och jordnöt så detta är verkligen en godisbit för mig.

Snickersrutor,  ca, 50 bitar:

Ingredienser:
350 g jordnötssmör med bitar (crunchy)
1 dl strösocker
2.5 dl ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
10 dl cornflakes

2 dl kokos

Till gernering:
200 g valfri choklad
Gör såhär:
1. Klä en form (20×30 cm) med bakpapper.
2. Rör ihop jordnötssmör, strösocker, sirap och vaniljsocker  i en kastrull.
Låt sjuda i ett par minuter.
3. Krossa Cornflakesen i en bunke för sig.
4. Rör ner cornflakes och kokos i kastrullen och arbeta ihop en klibbig massa.
5. Tryck ut smeten i formen och ställ in i kylskåpet i 30 minuter.
6. Medan kakan står i kylskåpet så smälter du chokladen över ett vattenbad på låg värme.
7. Bred sedan chokladen över kakan och in i kylskåpet ytterligare en timme innan du skär dem i små rutor.
* Förvaras i en burk med lock – bakplåtspapper mellan lagren.
* Håller i två månader i kylskåp.
* Går bra att frysa.
snickersrutor3
Gillar ni Snickersrutor? :)
Hoppas att det ska smaka.
  1. Linda skriver:

    Kan man utesluta kokos helt då kokos inte är en favorit hos mig och några andra i min bekantskapskrets? ^^

  2. Elin skriver:

    Åh, ser ljuvligt ut. Dessvärre är jag nötallergiker. SÅ tråkigt i juletider 😔har du något man kan ersätta jordnötssmöret med i detta recept?

  3. Olivia skriver:

    Hej! Gjorde precis dessa och ”smeten” blev så tjock så den började liksom aldrig sjuda. När jag sedan hade i cornflakes och kokos blev det bara smul. Efter ett tag i kylen höll den ändå ihop bra men hade föredragit om den inte var så smulig. Vad använder du för jordnötssmör Frida? Eller vad kan jag ha gjort för fel?

    1. Saga skriver:

      Jag tycker det låter som värmen var för hög att den liksom skar sig! Choklad reagerar på samma sätt, det blir liksom torrt.

  4. Gör alltid med K-specialflingor, behåller kripigheten bättre och med hackade jordnötter i smeten. Prova det.

  5. Frida skriver:

    Min mamma gör alltid dessa men brukar använda rice krispies istället för cornflakes. Så gott !!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..