Baka till 1a advent – 10 goda recept

På söndag är det första advent. Tiden rusat verkligen förbi och jag tycker att vi går mot en mysig månad. Hur känner ni inför julen? Gillar ni att julpynta och dona eller struntar ni i det? Här hemma ställer jag fram lite fina tomtar, byter alla ljus till röda ljus och hänger upp stjärnor. Det är i det vi gör. En liten gran har vi också. En bordsgran som vi fått ärva av min mans gammelmoster och gammelmorbror. Fint tycker jag, att de får vara med oss om jularna. ♥

Idag tänkte jag tipsa om mina allra godaste recept att baka till just 1:a advent. Vad bakar ni på söndag?

lussebullar__med_kanelfyllning1
Lussebullar är en självklarhet hos oss. Gärna dessa Lussebullar med kanelfyllning som är en ny favorit. Annars går klassiska lussekatter också bra.

julmustknäck
Knäck gillar jag att ha hemma vid varje advent. Då gärna min Julmustknäck som inspirerats av min Julmustkola (som blev en viral succé första gången jag delade det).

saffransmums
Saffransmums är himmelskt gott! Enkelt att baka och räcker till många. En perfekt kaka att frysa ner också och sedan plocka fram vid alla härliga fikastunder i december.

Saftiga saffransbullar med vanilj
Saftiga Saffransbullar med vanilj är också ett givet bakverk hemma hos oss. Dessa är nästan ännu godare än vanliga lussebullar. I alla fall om jag får bestämma.

Pepparkaksfudge
Pepparkaksfuge. Denna görs enkelt på TRE ingredienser och är så god att klockorna stannar.

Rocky road
Rocky road är kanske julens enklaste godis? Godaste också, eller vad tycker ni? Jag gillar blandningen av choklad, salt och sött. Krispigt, kladdigt och segt. Mums!

Hemgjord Pepparkakskrydda
Hemgjord Pepparkakskrydda är perfekt att göra tillsammans med familjen under första advent för att sedan ha färdigt tills det är dags att sätta pepparkaksdegen.

snickersrutor
Min favorit – Snickersrutor. Dessa är så goda att jag kan äta upp allihopa själv. Åh som jag gillar dem!

Knäckkola
Knäckkola. För den som älskar knäck men inte vill att tänderna ska flyga tvärs över julbordet när en stoppar knäcken i munnen och börjar tugga. Detta är knäck i mjukt kolaformat.

Pepparkaksdeg
Och så såklart – Hemgjord Pepparkaksdeg! För den som vill vara ute i god tid. Gör degen och plasta in, den håller i kylskåpet i upp till 3 veckor, men går även att frysas och förvaras två månader.

Här finner ni massor med härliga Julrecept!

Hoppas att ni fick lite inspiration! Själv ska jag baka lussebullar imorgon som vi tar med oss ut på adventspicknick på söndag. En ny grej som vi ska göra till tradition. För visst måste man inte sitta inomhus för att fira advent? ♥

  1. Jenny skriver:

    Hej! Tack snälla för tipsen. Såå rolig text till Knäckkolan :) Jag ska pynta imorgon. Det blir elljusstake, adventsljusstake, ett par små tomtar, ett mini lucia-tåg och en lite lucia som jag gjorde av bla en toarulle när jag gick på lekis :) Ha en jättetrevlig helg och 1 a advent :) Vänliga hälsningar Jenny.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..