Saffransskorpor

Saffransskorpor
Saffransskorpor, visst är det gott? Jag gillar verkligen skorpor och minns att jag ätit vanliga skorpor ganska mycket som barn. Och nu som vuxen gillar jag att själv baka skorpor. Det är så enkelt och blir så ljuvligt gott. Idag fick det bli frasiga och härliga skorpor med smak av saffran. De blev otroligt goda. Och det bästa? De håller i en evighet i en kakburk med lock!

Saffransskorpor
Se också den härliga färgen som blir av saffranet. Fint, visst?
Receptet är ett gammalt recept på kardemummaskorpor där jag tagit bort kardemumma och istället tillsatt saffran.

Saffransskorpor, 40 st:

Ingredienser:
100 g smör
0.5 g saffran (1 paket)
2 ägg
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Gör så här:
1. 
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Smält smöret i en stor kastrull, rör sedan ner saffran.
3. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop en smidig deg.
4. Dela degen i tre delar som du formar till längder. Lägg på plåten.
5. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter, tag sedan ut och skär varje längd i 14 jämnbreda bitar.
6. Sänk ugnstemperaturen till 115°c och låt torka i ytterligare 25 minuter.
7. Tag ut och låt svalna helt innan du lägger dem i en kakburk med lock.

Saffransskorpor
Dessa ger jag bort i julklapp till någon som jag håller kär.
Fint, visst? Att både ge- och få hemgjorda klappar. Älskar det. ♥

 

  1. Jenny skriver:

    Jättebra julklapp :)

    Jenny

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..