Polkabiskvier i långpanna

polkabiskvier_i_langpanna
Biskvier i långpanna. Dessa smaksatta med Polka. Gissa om de blev ljuvliga? Jag älskar biskvier i långpanna, det är så mycket enklare att göra biskvier på detta vis. Då slipper man pillet och kladdet med att doppa varje biskvi för sig. Snabbt, enkelt och himla gott!

polkabiskvier_i_langpanna4
Kolla chokladsmörkrämen? Den är så fluffig och len. Smakar inte alls typisk smörkräm och blir inte sådär ”tung”. Lätt och fluffig, så ska en riktigt bra smörkräm vara tycker jag! Jag har tidigare bakat biskvier i långpanna med daim.

Polkabiskvier i långpanna, 30 bitar:

Kakbotten:
500 g mandelmassa
2 st äggvitor
0.5 dl strösocker
1 dl polkakarameller – mortlade/mixade till pulver

Smörkräm:
100 g mjölkchoklad
300 g rumsvarmt smör
2-3 droppar pepparmyntolja
2 dl florsocker
2 msk kakao

Garnering:
200 g choklad – jag använder mörk
1 tsk kokos- eller rapsolja
1 dl krossad polkakarameller

Gör så här:
Botten:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper, 30×25 cm.
2. Riv mandelmassan och blanda den med socker, äggvita och polka.
3. Rör till en krämig smet. Bred ut smeten i ett jämnt lager på plåten.
4. Grädda botten i ca. 15 minuter, tag ut och låt svalna helt.
5. Vänd sedan upp kakbotten på ett nytt bakplåtspapper och drag försiktigt bort det som fastnat i kakan.
Smörkräm:
1.
Börja med att smälta chokladen på låg värme, låt svalna.
2. Vispa smör, pepparmyntolja, florsocker och kakao riktigt fluffigt med elvisp eller i din assistent. Vispa i 4 minuter och rör sedan ner chokladen. Rör tills smörkrämen blandats väl.
4. Bred smörkrämen jämnt över den avsvalnade bottnen.
5. Ställ i kylskåp medan du smälter chokladen till garneringen:
1. Smält ihop choklad med kokos- eller rapsolja och bred den över smörkrämen.
2. Låt stå en stund i kylskåpet och skär sedan i rutor innan chokladen stelnat helt.
3. Låt sedan stelna och förvara biskvierna i en tätslutande burk med lock i kylen.

polkabiskvier_i_langpanna1
polkabiskvier_i_langpanna2
Hoppas att det ska smaka! ♥

  1. Annika skriver:

    Hej Jag undrar om man måste ha i pepparmynsolja i smörkrämen. Får inte ta på det.
    Annika

  2. Sofia skriver:

    Kan ha varit dom godaste biskvier jag ätit, någonsin!! :)
    Ha en fantastisk jul! :)

    1. Vad roligt att höra! Ha en underbar jul du också. Kram <3

  3. Det ser MAGISKT gott ut! Är detta något man kan frysa in? Eller hur länge klarar de sig i kylen? så många frågor! hehe KRAM

    1. De är verkligen supergoda! Ja, du kan frysa in dem. De håller sig i upp till 3 veckor i kylskåp och i 2 månader i frys. :) Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..