Pasta med krämig tomatsås

Pasta_med_kramig_tomatsas2
Pasta med krämig tomatsås. En av mina absoluta favoriträtter- om inte den allra godaste favoriten. Det är min godaste och enklaste go to- rätt. Och vet ni? Idag tillsatte jag en skvätt grädde i såsen och det gjorde att tomatsåsen blev helt galet god och krämig. Aldrig tidigare har jag ätit en sådan god tomatsås. Ska prova att ha den i min lasagne nästa gång. :-)

Pasta_med_kramig_tomatsas1
Jag tycker definitivt att ni ska prova denna pastarätt! För att göra den ännu mer matig så kan man tillsätta röda linser och lite vatten. Men jag gillar den allra bäst precis såhär. Längtar tills imorgon när jag får äta upp resterna..

Pasta med krämig tomatsås, 4 port:

Ingredienser tomatsås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
500 g tomatkross
1 dl vatten
2 dl grädde (jag använder sojagrädde)
1 kruka färsk basilika
200 g körsbärstomater
salt & svartpeppar efter smak
Serveras med pasta – koka för 4 personer enligt anvisning på paketet.

Gör så här:
1. Börja med att finhacka gul lök och vitlök.
2. Hetta upp olivoljan i en kastrull på medelhög värme och tillsätt sedan hackad lök och vitlök. Låt fräsa tills löken är mjuk.
3. Tillsätt tomatkross och vatten i kastrullen och låt sjuda i 10 minuter.
4. Rör ner grädden och låt sjuda i ytterligare 10 minuter.
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
5. Tag såsen från plattan och rör ihop den med den nykokta pastan.
6. Tillsätt halverade tomater och basilika. Rör ihop.

Pasta_med_kramig_tomatsas5
Många gånger varje dag så får jag mail och meddelanden om att ni önskar mer Mat här i min blogg. Jag lagar mat varje dag och älskar det, oftast blir det bara lite senare under eftermiddagen och då har det hunnit bli alldeles för mörkt för att fota då jag gärna gör det i dagsljus. Så ni förstår att tajmingen ofta är dålig. Men i helgen ska jag sitta med bloggschemat för nästa år och då tänker jag försöka att klämma in så många matrecept som möjligt till bloggen. Det är roligt när ni blir glada! Hoppas att denna pastarätt ska smaka. ♥

 1. Elin skriver:

  Provade denna pasta idag. Så himla god! Tillsatte lite grovhackade tomater, stark paprika och en grönsaksbuljong. Gjorde den på havregrädde och serverade med bjäst på. MUMS! Fantastiskt god!
  Tack för att du alltid inspirerar!!

 2. Ebbson skriver:

  Hej! Ser jättegott ut 😋
  Hur lång tid tar det att laga ungefär?

 3. Sigrid skriver:

  Hei❤️Jeg ville gjerne vunnet rocky Roald, Snickers ruter og karameller fordi jeg elsker og bake og derfor synes jeg du er veldig inspirerende og virker som en superkul dame og det ville vært veldig kult å motta noe du har laget ❤️

 4. Linnea skriver:

  Åå gud vad hungrig jag blev nu det där måste jag testa !

  Tomatkross ,, är det krossade tomater på tetra/burk Eller menar du riktiga tomater?.
  Mvh linnea

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..