Kladdkakepizza – Recept ur Kladdkakor Deluxe

Vad kan om möjligt vara bättre äng ne vanlig kladdkaka? Jo, en kladdkakepizza - en ännu större kladdkaka som toppas med en ljuvlig frosting, färska bär och som räcker till hela familjen och ett par vänner.

pizzakladdkaka2747

Foto: Helén Pe

I min bakbok Kladdkakor deluxe bjuder jag på 43 ljuvliga kladdkakor, däribland denna Kladdkakepizza. Alltså förstår ni? En superstor kladdis toppad med en god frosting och färska bär. Åh den är så ljuvlig. Och perfekt att baka idag på internationella pizzadegen, visst? ;-)

Kladdkakepizza med bär & frosting, 8 stora bitar:

Kladdkaka:
200 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
0.5 tsk salt

Frosting:
2 dl vispgrädde
100 g färskost, t.ex philadelphia
0.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
olika bär, t.ex. jordgubbar, hallon eller blåbär

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°c och smörj en form med löstagbar kant, 26 cm i diameter.
2. Smält smöret i en kastrull på låg värme.
3. Vispa upp ägg och strösocker lätt i en bunke. Tillsätt mjöl, kakao och vaniljsocker och rör till en tjock smet.
4. Tillsätt smör och salt och arbeta ihop till en slät smet.
5. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 15-18 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
6. Vispa grädden till frostingen vit och fluffig.
7. Rör ihop färskost med florsocker och vaniljsocker i en bunke. Rör ner grädden och vänd försiktigt ihop tills allt är väl blandat.
8. Bred frostingen på kladdkakan och toppa med frukt och bär.

pizzakladdkaka2747_val

Foto: Helén Pe

Hoppas att det ska smaka. ♥

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..