Kanelbullar – Recept på saftiga bageribullar

Saftiga kanelbullar som på bageri. Ja, sådana bullar som man bara inte kan motstå, ett recept som ger er sådana bullar delar jag med mig av idag!

saftiga_kanelbullar3
Jag är ju faktiskt självutnämnd expert på att baka riktigt saftiga kanelbullar. Får jag säga så? Mina kanelbullar blir alltid galet saftiga och med riktigt krämig fyllning. MYCKET fyllning ska det vara, visst?

Här ser ni en video på när jag bakar dessa ljuvliga Bageribullar! Snurrar dem istället för att göra snäckor dock. :-)

saftiga_kanelbullar1
De blev inte bara saftiga och goda, utan också riktigt stora. Jag älskar stora bullar! Hellre stora och få än små och många. Men allra helst stora och många, eller hur? ;-)

Klicka här för att ta del av mina bästa tips för att lyckas med bullarna varje gång!

Saftiga kanelbullar, 25 st:

Bulldeg:
5 dl kall standardmjölk
50 g jäst
1 msk mortlade kardemummakärnor
1 dl strösocker
2 ägg (går att utesluta)
1 msk vaniljsocker
0.5 tsk salt
150 g saltat smör, rumsvarmt
12-15 dl vetemjöl special

Fyllning:
250 g rumsvarmt saltat smör
200 g mandelmassa
2 dl farinsocker
1 msk vaniljsocker
0.5 dl malen kanel

Garnering:
1 ägg
1 dl pärlsocker

Sockerlag:
1.5 dl vatten
1.5 dl strösocker

Gör så här:
Fyllning:
Börja med att vispa ihop alla ingredienser till fyllningen (remonsen) med en elvisp eller i en matberedare, ställ åt sidan.
Bulldeg:
1.
Häll mjölken i bunken till din assistent. Smula ner jästen och tillsätt mortlad kardemumma, strösocker, ägg, vaniljsocker och salt. Rör om tills jästen löst sig.
2. Tillsätt smöret i bitar och arbeta in vetemjölet lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter.
3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla sedan ut till en stor kvadrat (ca. 1 cm tjock deg). Bred på fyllningen och rulla till en rulle.
4. Skär ca. 2 cm breda bitar och lägg på en bakpapperklädd plåt.
5. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca. 1.5 h.
Sätt ugnen på 225°C när det är 20 minuter kvar av jästiden.
6. Garnering:
Pensla bullarna med ägg och strö sedan över pärlsocker.
7. Grädda mitt i ugnen i ca. 8-9 minuter. 
Gör nu sockerlagen:
Blanda vatten och strösocker i en liten kastrull och låt koka upp. Låt sedan sjuda tills bullarna är klara, tag av från värmen. 
8.Tag ut bullarna ur ugnen och pensla genast på sockerlagen.
Låt svalna innan du flyttar dem från plåten.

TIPS: 

Veganisera: Uteslut ägg och byt ut mjölk mot vatten och smör mot mjölkfritt margarin.
Glutenfritt: Byt mjölet mot glutenfri mjölmix.
Äggfritt: Uteslut äggen helt, de behöver inte ersättas med något.
Förvaring: Om du inte ska äta bullarna inom de närmsta dygnet så skulle jag rekommendera dig att frysa ner dem i fryspåsar. Ju tidigare du fryser ner dem desto färskare blir de när du tinar dem. Annars i fryspåsar i skafferiet.
Hur vet jag att bullarna är klara?: Öppna ugnen och lyft på en av bullarna med t.ex en stekspade. Om den har en fin gyllene färg på undersidan (precis som på ovansidan) så är de färdiggräddade.

saftiga_kanelbullar
Hoppas att bullarna ska smaka!
Glöm inte bort att den viktigaste ingrediensen är kärlek och glädje! Så knåda in lite sådant också. ♥

  1. Hej! Superfina bullar! 😀 Det receptet ska jag prova. Jag undrar bara varför man penslar bullarna med sockerlag när dom är klara?

  2. Mickan skriver:

    Hej! Röd eller blå jäst? En del använder blå. Vill så gärna få perfekta bullar. ☺️ I dina bästa tips som du länkar till har du skrivit att du använder vanligt vetemjöl, men i detta recept vetemjöl special. Vad ska jag ta? 🙈 Tack för en så himla bra bakblogg. 👏🏻👏🏻👏🏻❤️ Älskar dina recept 😋

  3. Nora skriver:

    Superbra recept bakade dessa bullar nyss och de blev precis som köpe-bullar. Råkade låta dom jäsa lite för länge så de blev väldigt stora men det blev trots det 39st. Penslade bullarna med sockerlag och sedan pärlsocker efter de varit i ugnen funkade jättebra.

    1. Vad fint att höra! Tack snälla för att du delar med dig. Kram! <3

  4. Sanna skriver:

    Världens godaste bullar! Du och dina recept är livsglädje för mig. Tack så mycket ❤️

    1. Men åh så fint sagt! Blir varm och glad i hjärtat. Tack snälla, fina. <3

  5. Rebecka skriver:

    Tyvärr fungerade inte det här receptet alls för mig :( När degen släppte från kanterna i maskinen hade den inte alls några glutentrådar utan var liksom kompakt och tråkig. Körde maskinen lite extra och då blev det lite trådar men vågade inte köra längre än så. När de var gräddade kändes själva brödet väldigt tråkigt, torrt och lite kompakt. Hade inte i speciellt mycket mjöl utan degen var ganska kladdig :(

Lämna ett svar till Mickan Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..