Tårta till alla hjärtans dag

tarta_Alla_hjartans_dag2
Alla hjärtans dag står runt hörnet, och eftersom att det är kärlekens dag så tycker jag att den ska firas! Oavsett om kärleken är till en partner, förälder, ett syskon, en kompis, ett husdjur eller vem som helst så bör det firas! Visst? Jag har bakat en himmelsk alla hjärtans dag- tårta som passar perfekt att bjuda sina nära och kära på till fikat på just alla hjärtans dag. Vad tycker ni? Visst är den tjusig? Fyllningen är samma som till min himmelska jordgubbstårta

Alla hjärtans dag- tårta, 15 bitar:

Tårtbotten: 6 ägg 3 dl strösocker 4 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 1 dl hett vatten Fyllning: 200 g philadelphiaost 1.5 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 500 g färska jordgubbar eller hallon 4 dl vispgrädde Topping: 600 g färska bär Gör så här: Tårtbotten: 1. Börja med att sätta ugnen på 180°c varmluft och klä två plåtar med bakplåtspapper, ställ åt sidan. 2. Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt med elvisp i ca. 5 minuter. 3. Tillsätt de torra ingredienserna samt det heta vattnet och rör ihop en klumpfri smet. 4. Fördela- och bred ut smeten jämnt på plåtarna. 5. Grädda tårtbottnarna i ca. 5 minuter. Tag ut och vänd upp på varsitt sockrat bakplåtspapper. Låt svalna helt! 6. Klipp ut ett stort hjärta av ett bakplåtspapper och skär sedan ut bottnarna efter den mallen, så att du får två likadana hjärtan. Fyllning: 1. Börja med att finhacka jordgubbarna, låt stå. 2. Rör ihop philadelphiaost med florsocker och vaniljsocker. Rör tills det blandats väl. 3. Vispa upp grädden ganska hårt och rör sedan ner philadelphiablandningen och rör ihop ett fluff. Vänd sedan ned jordgubbarna i smeten och rör ihop. Montera: 1. Lägg första tårtbotten på ett serveringsfat. Bred på hälften av fyllningen och lägg sedan på nästa botten. Lägg sedan på nästa botten och bred på den sista fyllningen. Toppa med färska bär och låt stå i kylskåp fram till servering!

tarta_Alla_hjartans_dag1
Hoppas att det ska smaka! ♥

Missa inte att följa mig bakom kulisserna på Instagram & Facebook. ♥

 1. Hei Frida ☀️ Nydelig hjertekake ❤️ sSkal der ingen stivelse/gelatin i fyllet? Stivner dette i kjøleskap da? Eller anbefales fryser? 🌿 Mvh. Lisbeth

 2. Hei Frida ☀️ Nydelig hjertekake ❤️ Skal der ingen stivelse/ gelatin i fyllet? Stivner dette kjapt? Eller anbefales fryser? Klem

 3. Ingrid skriver:

  Om man inte har varmluft, vilka grader och tid rekommenderar du då?

 4. Rebecka skriver:

  Hej Frida! Har du någon video på hur du tårtan?
  Älskar dina recept 😍

 5. Julia skriver:

  Hej!
  Går det att göra i en hjärtformad springform och sen dela bottnarna istället? Tänker om storleken blir rätt :)

  1. Julia skriver:

   Och kan man göra tårtan ägg och glutenfri? 🙈

   1. Du kan byta vetemjöl mot potatismjöl rakt av! :) Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..