Kanelbullesnittar – Småkakor med smak av kanelbulle

kanelbullesnittar
Kanelbullesnittar. Alltså Småkakor som smakar som nygräddade kanelbullar. Så goda att en tror att det är en dröm!

Detta är ju ingen nyhet för er som följer mig eftersom att jag kom på idén till mina Kanelbullesnittar första gången i april 2016. Idag bakade jag dem igen för att ge till pappa som fyller år. Och då passade jag på att uppdatera bilderna och receptet en liten aning.. :-)

Kanelbullesnittar, ca. 50 kakor:
150 g rumsvarmt smör
1.5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1.5 msk ljus sirap
3.75 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk malen kardemumma
1.5 tsk malen kanel
+ ägg & pärlsocker

Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Nyp ihop smör, strösocker, vaniljsocker, sirap, vetemjöl, bakpulver, 1 tsk av kardemumma och 1 tsk av kanel till en smidig deg.
Rulla till tre längder och lägg på plåten, platta till en aning.
3. Pensla med ägg och strö över resten av kardemumma, kanel samt pärlsocker.
4. Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan du skär dem i snittar.

kanelbullesnittar1
Hoppas att det ska smaka! ♥

Missa inte att följa mig bakom kulisserna på Instagram & Facebook. ♥

  1. Emma skriver:

    Hej!
    Kan man frysa degen eller kakorna. Jag ska inte ha dem förrän om 4 dagar eller håller kakorna så länge? :)

  2. Malin skriver:

    Synd att jag inte såg det här receptet igår. Gjorde enligt ditt förra recept där det står att degen bara ska delas i två längder och kakorna blev tyvärr väldigt långa och inte lika många. Synd i och med att jag bakar till min dotters dop och behöver MÅNGA. 😅 Goda blev de ju såklart ändå men risk att de bryts när man tar upp dem. Inte mycket att göra åt nu men då vet jag till nästs gång.

  3. Elin skriver:

    Bakade dessa i helgen och de blev verkligen galet goda! Stort tack för receptet och en fin blogg 😊

  4. Maria skriver:

    Går det att ersätta ägget med något?

    1. Emelie skriver:

      Ja :) jag penslade med havredryck å de vart bra

  5. Agge skriver:

    Oh, så gott. Bjöd på dem när min dotter fyllde år häromdagen, försvinnande goda. Det var första gången jag bakade dem, men absolut inte sista.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..