Dumlerutor

Dumlerutor4
Dumlerutor. Ja, kanske den godaste småkakan som finns? En god mördeg med massa härliga dumlebitar som smälter in i kakan. Ja, ni förstår ju att detta är något som ni bara måste prova!

Dumlerutor1
Jag har tidigare bakat Dumlekakor i långpanna. Och dessa är lite samma, fast ännu bättre. Receptet är från mina Dumlesnittar som jag bara lagt på o.5 x receptet och sedan alltså bakat det i en form istället. Mycket godare än snittar om ni frågar mig. Kanske för att dessa blir tjockare?

TIPS:
* Kakorna förvaras i en kakburk med lock i skafferiet.
* Kakorna kan frysas i burkar med lock eller i fryspåsar.

Dumlerutor, ca. 25 kakor:

Ingredienser:
225 g rumsvarmt smör
2.25 dl strösocker
2.5 msk ljus sirap
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
5.5 dl vetemjöl
1 påse dumle

Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en form 25×25 cm med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
2. Nyp ihop alla ingredienser utom dumlen till en smidig deg.
3. Tryck ut degen i formen och toppa med hackad dumle.
4. Grädda mitt i ugnen i ca. 15-20 minuter – tills kakan är gyllene.
Tag ut och låt svalna helt innan u skär den i bitar.

Dumlerutor3
Hoppas att det ska smaka! ♥

  1. Nattis skriver:

    Låter fantastiskt gott, måste nästan prova att baka dessa imorgon. Är ju ändå hemma höggravid och känner att dessa måste jag unna mig. 😋

    1. Samma här! Höggravid och bara måste göra dessa 😂❤️

  2. Wanna skriver:

    Det finns ju dumle med banansmak tror du det skulle passa?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..