Daimrutor i långpanna

Daimrutor i långpanna
Daimrutor i långpanna. En saftig chokladkaka toppad med massa krossad daim. Bakas i långpanna och räcker till många. Väldigt god och enkel att baka. En kaka som jag verkligen rekommenderar till den chokladtokige.

daimrutor1
Detta är helt klart min nya favoritkaka! Jag kommer att baka denna många gånger till. Jag bakade denna efter ett önskemål från en av er. Lisa var det som skrev och önskade ett recept på mjuk chokladkaka med daimtopping! Hoppas att denna ska bli uppskattad. ♥

TIPS:
* Kakan förvaras i en tätslutande burk med lock.
* Kakan kan frysas – då i en burk med lock eller i fryspåsar.
* Hållbarhet frys: I upp till 4 månader.
* Hållbarhet skafferi: Ät gärna inom 1 vecka.

Daimrutor i långpanna, 20 bitar:

Ingredienser:
200 g smör
0.5 dl kokt kaffe
4 ägg
2 dl ljust muscovadosocker
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
2.5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
150 g daim (5 st enkelbitar)

Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt (30×40 cm) med bakplåtspapper.
2. Smält smöret tillsammans med kaffe och ställ åt sidan.
3. Vispa ägg, strösocker och muscovadosocker ljust och luftigt med elvisp i ett par minuter.
4. Tillsätt smörblandningen och de torra ingredienserna (inte daim) och rör ihop en klumpfri smet.
5. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter, stickan ska vara torr när kakan är klar.
6. Hacka daimen och strö den på kakan så fort du tagit ut kakan ur ugnen.
7. Låt svalna helt och skär sedan i rutor.

daimrutor
Hoppas att det ska smaka! ♥

  1. Den jäser ju inte. Platt som en pannkaka

  2. När skall mjölken i??

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..