Havrekakor med Choklad, 16 rutor:
Ingredienser:
125 g smör
4.5 dl havregryn
2.75 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
1 ägg
0.75 dl ljus Sirap
+ 100 g valfri choklad (jag använde chokladknappar denna gång)
Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en form (20×20 cm) med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och låt stå.
1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en form (20×20 cm) med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och låt stå.
3. Rör ihop de torra ingredienserna och knäck sedan i ägget, tillsätt sirap och det smälta smöret. Rör ner chokladen (spara ev. lite att toppa med).
4. Arbeta ihop en kladdig deg och tryck sedan ut den i formen.
4. Arbeta ihop en kladdig deg och tryck sedan ut den i formen.
5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter, tills kakan fått fin gyllene färg. Tag ut och låt svalna.
