Havrekakor med choklad

havrekakor_choklad5
Havrekakor med choklad, alltså ljuvliga småkakor som bakas snabbt och enkelt. Basen är havregryn! Och sirapen i kakan gör den alldeles seg och härlig. Chokladen kan bytas mot t.ex dumle, center, riesen eller annat gott chokladgodis! :-)

havrekakor_choklad4
Om du byter ut hälften av strösockret mot farinsocker så kommer kakorna att påminna om chocolate chip cookies. Det blir ljuvligt gott!

Havrekakor med Choklad, 16 rutor:

Ingredienser:
125 g smör
4.5 dl havregryn
2.75 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
1 ägg
0.75 dl ljus Sirap
+ 100 g valfri choklad (jag använde chokladknappar denna gång)

Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en form (20×20 cm) med bakplåtspapper.
2. Smält smöret och låt stå.
3. Rör ihop de torra ingredienserna och knäck sedan i ägget, tillsätt sirap och det smälta smöret. Rör ner chokladen (spara ev. lite att toppa med).
4. Arbeta ihop en kladdig deg och tryck sedan ut den i formen.
5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter, tills kakan fått fin gyllene färg. Tag ut och låt svalna.
havrekakor_choklad
Här ser ni mina första havrerutor med choklad. Hoppas att det ska smaka! ♥
  1. Paula skriver:

    Hej
    Ser super gott ut men tror du man kan byta ut till samma mängd glutenfritt mjöl?
    Tack för fantastisk recept
    P

  2. Paula skriver:

    Hej
    Ser super gott ut men tror du man kan byta ut till samma mängd glutenfritt mjöl?
    Tack för fantastisk recept
    P

  3. Oj så god kaka!! Min nya favorit😍 Nästa gång ska jag lägga i hackad mintchoklad! Tack😊

  4. Jenny skriver:

    Det låter och ser jättegott ut! Vänliga hälsningar Jenny.

Lämna ett svar till Paula Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..