Brownie Cookies med Kokostosca

brownie_cookies_kokostosca1
Brownie cookies med kokostosca, ja. Det är precis vad detta är! Himmelska kakor som påminner om en fudge brownie, toppade med en ljuvligt seg och kladdig kokostosca. Ni förstår så gott! Gillar man inte kokos så kan man byta den mot hackade nötter.

Jag har tidigare gjort Brownie cookies med flingsalt, snickers brownie cookies, brownie cookies med after eight, brownie cookies med center och brownie cookies med salt kola.

Brownie cookies med kokostosca, 15 kakor:

Kokostosca:
25 g smör
0.5 dl vispgrädde
2 msk ljus sirap
0.5 dl strösocker
2 dl kokos

Brownie cookies: 
200 g mörk choklad, 70%
125 g smör
2 dl strösocker
1.5 dl farinsocker
2 stora ägg
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt

Gör så här:
Kokostosca: 1. Smält ihop smör, grädde, sirap och socker i en kastrull. Låt sjuda i ett par minuter och blanda sedan i kokos. Tag av från värmen och låt stå medan du gör kakorna.
Brownies: 1.
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper.
2. Smält ihop choklad och smör i en kastrull på låg värme, låt stå.
3. Vispa ägg, strösocker och farinsocker fluffigt med elvisp, vispa i 5 minuter.
4. Rör ner chokladblandningen i äggfluffet tills allt blivit väl blandat och vänd till sist ner de torra ingredienserna. Arbeta ihop en klumpfri smet.
5. Skopa upp smeten med jämna mellanrum på plåtarna.
6. Platta till kakorna lite och toppa med kokostoscan.
7. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 minuter, tag ut och låt svalna helt innan du flyttar kakorna från plåten.

brownie_cookies_kokostosca2
Hoppas att det ska smaka! ♥

  1. Hej Frida
    Tack för så fantastisk inspiration!
    Tror du dessa skulle kunna göra sig som snittar istället? Eller har du tips på annan snittkaka med kombinationen choklad/kokos?
    Tack på förhand!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..