Kanelbullar utan jäst – recept med bakpulver

kanelbullar_utan_jast4
Kanelbullar utan jäst. Ja, det går faktiskt finfint att baka kanelbullar med bakpulver istället för jäst. Alltså kan du baka kanelbullar från start till färdiga bullar på under 30 minuter. Snabbt, enkelt och himla gott!

kanelbullar_utan_jast2
Kanelbullarna blir inte lika fluffiga- och saftiga som de du bakar med jäst – såklart! MEN de blir helt klart mycket väl godkända. De blir mjuka och saftiga men bör ätas inom kort efter gräddning om de inte ska frysas. För om du fryser ner dem så kan du tina dem snabbt i micron eller ugnen innan servering, då smakar de precis som nygräddade bullar.

Missa inte mina allra bästa tips för att lyckas med bageribullar varje gång!

Kanelbullar utan jäst, 15 st:

Bulldeg:
1.5 dl mjölk
1.5 dl vispgrädde
80 g rumsvarmt smör
8 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 ägg
2.5 tsk bakpulver
2 tsk mortlad kardemumma
1 nypa salt
+ 1 ägg till pensling
+ pärlsocker till garnering

Fyllning: 
125 g rumsvarmt smör
1 dl brun farin strö (funkar även med strösocker)
2 msk malen kanel

Sockerlag:
0.5 dl strösocker
0.5 dl vatten

Gör så här:
Fyllning: 1. Vispa ihop samtliga ingredienser med elvisp till en fluffig smet, låt stå.
Bulldeg: 1. Börja med att sätta ugnen på 225°c och placera ut 15 muffinsformar på en plåt, låt stå. 
2. Blanda alla ingredienser i en bunke (gärna den till din assistent) och arbeta ihop en smidig deg.
3. Kavla ut degen till en rektangel på mjölat bakbord, ca. 3 mm tjock.
4. Bred på fyllningen och rulla sedan degen från långsidan. Skär 15 jämnbreda bitar av degen och placera dem i formarna.
5. Pensla bullarna med ägg och grädda sedan mitt i ugnen i ca. 10-13 minuter, tills de fått en gyllene färg.
6. Tag ut bullarna och pensla genast med sockerlag, strö sedan över pärlsocker. Låt svalna en aning innan du börjar mumsa!

kanelbullar_utan_jast1
Tänk ändå hur ljuvligt att kunna baka kanelbullar på knappt 30 minuter? Det älskar jag! Ibland slår kanelbullesuget till och då ska det gå undan. Hoppas att det ska smaka. ♥

  1. Sanna skriver:

    Hej Frida!
    Ville bara uppmärksamma dig om att det står ”kanelbullar utan bakpulver” i ditt senaste inlägg som länkade in till detta recept. Förstod att det skulle stå utan jäst när jag kom in till receptet 🥰

  2. Hej! Testade detta men mina bullar blev verkligen inte bra. De blev torra och hårda. Någon idé om vad jag kan ha gjort för fel? För lång tid i ugnen?

    Mvh Madeleine

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..