Citronbiskvier i långpanna

citronbiskvier2
Ljuvliga citronbiskvier som bakas enkelt i långpanna. En kaka som passar perfekt till påsk, inte sant? I och för sig så passar denna även alla andra dagar om året också, i alla fall om jag får bestämma. Den är SÅ god!

citronbiskvier
I fyllningen så blandar jag ner lite hemkokt lemoncurd och det är pricken över i! Det blir krämigt och med en ljuvlig blandning av sött och syrligt.

Inspiration till att baka biskvier i långpanna har jag fått från min fina vän Sabina.

TIPS:
* Förvaras i tätslutande burk med lock i kylskåp
* Går bra att frysa

Prova gärna mina Chokladbiskvier eller Chokladbollsbiskvier!

Citronbiskvier i långpanna, 45 rutor:

Biskvibotten:
500 g mandelmassa
3 st äggvitor
1 dl strösocker

Smörkräm:
300 gram rumsvarmt smör
3.5 dl florsocker
1 dl lemoncurd
1 citron – skal & saft från halva
1 msk vaniljsocker
1 äggulor

Garnering:
300 g vit choklad
1 dl vispgrädde
rivet skal från 1 citron

Gör så här:
Botten: 1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper, 30×25 cm.
2. Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. Rör till en krämig smet. Bred ut smeten på plåten.
3. Grädda botten i ca. 15 minuter, tag ut och låt svalna helt. Vänd sedan upp på nytt bakplåtspapper och drag bort pappret på botten.
Smörkräm: 1. Vispa samtliga ingredienser till en fluffig smörkräm. Vispa i din assistent eller med elvisp på hög hastighet i 3-5 minuter.
2. Bred smörkrämen jämnt över den avsvalnade bottnen. Ställ i kylskåp medan du gör ganachen.
Ganach: 1. Finhacka den vita chokladen och lägg i en skål.
2. Hetta upp grädden och slå den sedan över chokladen. Låt stå i ett par minuter och rör sedan till en slät ganach. Låt tjockna en aning.
3. Bred ganachen på kakan och riv sedan över lite citronskal innan du skär i rutor.

citronbiskvier1
Hoppas att det ska smaka! ♥

  1. Syrlighet och citron är alltid gott i bakverk för att bryta av det söta. Gottigott!

  2. Emma skriver:

    Hej, hur många dagar kan de stå i kylen? 😊

  3. Jennie skriver:

    30 minuter låter väldigt länge.

    1. Det är otroligt länge, vem orkar vispa så länge? Ha ha.. Det stod såklart fel! Har fixat det nu. Kram <3

      1. Anneli skriver:

        Haha jag vispade en halvtimme, satte på kitchen aiden och gick ut ur köket……men blev fantastiskt krämigt måste jag säga:)
        Alla bara älskar biskvierna!

  4. Åsa skriver:

    Hej Frida! Älskar dina smarriga recept och har hittar flera nya favoriter här. Nu går jag hemma i väntan på bäbis och skulle vilja baka lite för att fylla frysen. Jag undrar om du inte skulle kunna lägga upp ett inlägg där du listar några av dina recept där kakorna går fint att frysa?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..