Kakbollar med rabarber och vit choklad

rabarberkaka
Kakbollar med rabarber och vit choklad. Ni hör ju så ljuvligt! Jag har till och med toppat dem med lite frystorkade hallon för att höja syran lite i och med att den vita chokladen är så pass söt. Kombinationen av samtliga smaker blev alldeles ljuvlig. Och att servera denna rabarberkaka i bollform är betydligt roligare än att bara skära i rutor eller baka som muffins, inte sant?

rabarberkaka1
När du mosar ihop muffins eller en mjuk kaka med lite färskost så blir det som en kladdig deg som sedan påminner om kladdkaka i konsistensen. Ser ni att det ser ut som kladdkakebollar? Jag tänker att det inte finns något negativt med det alls! Men så älskar jag ju kladdkaka också.. :-)

Missa inte att jag har andra kakbollar här på bloggen också. Bland annat kladdkakebollar med dumlegömma, chokladtårtebollar, kladdkakebollar med saffan och kladdkakebollar med chokladbollsgömma.

Kakbollar med Rabarber & vit choklad, 25 st:

Ingredienser:
10 st rabarbermuffins – recept här
50 g färskost
300 g vit choklad
ev. frystorkade hallon till garnering

Gör så här:
1. Baka rabarbermuffins enligt anvisningarna i receptet.
2. Mosa ihop samtliga muffins med färskosten i en stor skål. Knåda ihop tills smulorna går ihop. Tillsätt eventuellt lite mer färskost vid behov.
3. Rulla kaksmulet till små bollar och lägg dem sedan på en bakpappersklädd bricka. Ställ i frysen i 20 minuter.
4. Smält chokladen på låg värme över ett vattenbad. Doppa sedan de frysta bollarna i chokladen och låt de sedan ligga på ett bakplåtspapper tills de stelnat – påskynda processen genom att ställa dem i kylskåpet.
5. Toppa eventuellt med lite frystorkade hallon.

rabarberkaka2
Hoppas att det ska smaka. ♥

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..