Himmelsk Jordgubbscheesecake

himmelsk_cheesecake5
Himmelsk Jordgubbscheesecake. Ja! Ni vet min himmelska jordgubbstårta? Detta är som den – fast i cheesecakeformat! Den är enkel att baka och så galet god! Den lena fyllningen mot det krispiga skalet med touch av citron är en ljuvlig kombination.

himmelsk_cheesecake1
Jordgubbarna kan bytas mot hallon, blåbär eller annan frukt/bär. Enkelt, snabbt och ljuvligt gott. Sommarens godaste Cheesecake! Den kan serveras både kylskåpskall och fryst – du väljer det du gillar bäst.

TIPS:
* Förvaras i kylskåp i max 3 dygn.
* Kan frysas – hållbarhet: upp till 3 veckor.
* Bären kan bytas rakt av mot andra bär.
* Digestive kan bytas mot andra kex.
* Låt inte stå framme för länge i rumstemp då det finns en risk för att kakan börjar smälta.

Himmelsk Jordgubbscheesecake, 8-10 bitar:

Skal:
100 g smör
200 g digestivekex
rivet skal från 1 citron

Fyllning: 
400 g philadelphiaost
2.5 dl vispgrädde
0.5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
250 g färska jordgubbar

Garnering:
2 dl vispgrädde
50 g färska jordgubbar

Gör så här:
Skal: 1. Smält smöret och låt stå.
2. Mixa kexen till ett fint smul i en matberedare. Tillsätt sedan smöret samt citronskalet och mixa ihop.
3. Tryck ut smulet i en bakpappersklädd springform med avtagbar kant, 18 cm. Packa hårt i botten och på kanterna – använd botten av ett glas.
4. Ställ in i kylskåpet och låt stå medan du gör fyllningen.
Fyllning: 1. Vispa ihop vispgrädde, philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker med elvisp till ett fast fluff.
2. Finhacka jordgubbarna och rör sedan ner dem i smeten.
3. Fyll skalet med fyllningen och jämna ill ytan.
4. Låt stå i kylskåpet i minst 4 timmar.
Garnering: 1. Vispa upp grädden fast, spritsa den sedan på kakan.
2. Dela jordgubbarna och sätt fast dem lätt i vispgrädden.
3. Pudra eventuellt över lite frystorkade hallon.

himmelsk_cheesecake3
Hoppas att det ska smaka! Missa nu inte heller min himmelska jordgubbstårta. Kram! ♥

  1. Vilken storlek på form använder du till detta receptet? ☺️

    1. Sevgi skriver:

      Stor 18 cm, under punkt 3

  2. Carol skriver:

    Hej vill göra den både gluten och laktosfri. Vad kan man använda till botten som är glutenfritt? Samt Philadelphia ost finns de laktosfritt eller vad kan man byta ut till?? :D älskar att baka dina recept.

    1. Hej, det finns Digistivekex glutenfritt från Semper och philadelphia ost som är laktosfri-ljusgrön burk.

  3. Anna skriver:

    Denna kommer jag garanterat göra inför min examensfest 😍 mums!!

  4. Hej! Ska det verkligen inte vara gelantinblad i för den ser ju rätt fast ut. Tänker att det är svårt o få den att hålla ihop o inte bara flyta ut/Pia

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..