Himmelsk Jordgubbscheesecake

himmelsk_cheesecake5
Himmelsk Jordgubbscheesecake. Ja! Ni vet min himmelska jordgubbstårta? Detta är som den – fast i cheesecakeformat! Den är enkel att baka och så galet god! Den lena fyllningen mot det krispiga skalet med touch av citron är en ljuvlig kombination.

himmelsk_cheesecake1
Jordgubbarna kan bytas mot hallon, blåbär eller annan frukt/bär. Enkelt, snabbt och ljuvligt gott. Sommarens godaste Cheesecake! Den kan serveras både kylskåpskall och fryst – du väljer det du gillar bäst.

TIPS:
* Förvaras i kylskåp i max 3 dygn.
* Kan frysas – hållbarhet: upp till 3 veckor.
* Bären kan bytas rakt av mot andra bär.
* Digestive kan bytas mot andra kex.
* Låt inte stå framme för länge i rumstemp då det finns en risk för att kakan börjar smälta.

Himmelsk Jordgubbscheesecake, 8-10 bitar:

Skal:
100 g smör
200 g digestivekex
rivet skal från 1 citron

Fyllning: 
400 g philadelphiaost
2.5 dl vispgrädde
0.5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
250 g färska jordgubbar

Garnering:
2 dl vispgrädde
50 g färska jordgubbar

Gör så här:
Skal: 1. Smält smöret och låt stå.
2. Mixa kexen till ett fint smul i en matberedare. Tillsätt sedan smöret samt citronskalet och mixa ihop.
3. Tryck ut smulet i en bakpappersklädd springform med avtagbar kant, 18 cm. Packa hårt i botten och på kanterna – använd botten av ett glas.
4. Ställ in i kylskåpet och låt stå medan du gör fyllningen.
Fyllning: 1. Vispa ihop vispgrädde, philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker med elvisp till ett fast fluff.
2. Finhacka jordgubbarna och rör sedan ner dem i smeten.
3. Fyll skalet med fyllningen och jämna ill ytan.
4. Låt stå i kylskåpet i minst 4 timmar.
Garnering: 1. Vispa upp grädden fast, spritsa den sedan på kakan.
2. Dela jordgubbarna och sätt fast dem lätt i vispgrädden.
3. Pudra eventuellt över lite frystorkade hallon.

himmelsk_cheesecake3
Hoppas att det ska smaka! Missa nu inte heller min himmelska jordgubbstårta. Kram! ♥

  1. Delija skriver:

    Kan göra denna tårta och äta nästa dag? Car ska tårta förvaras?

  2. Irina skriver:

    Hej, tänker göra tårtan till min stora fest med ca 50 pers och vill förbereda ett par dagar innan. Funkar det bra att ha den i frysen i flera dygn? Förloras inte smakerna?
    Mvh Irina

    1. Jag läste för snabbt och trodde att jag svarade på en kommentar om tårtan, det är ju cheesecake! Du kan frysa denna, smakerna är ljuvliga ändå! Dock bör den då serveras lite halvfrusen så att den inte börjar smälta. Kram! <3

  3. Hej världens bästa receptbakerska! :) Tänkte göra denna cheesecake imorgon och läser just nu igenom receptet, du har skrivit att den ska stå 4 timmar i kylen men du menar frysen hoppas jag??! Annars flyter den väl ut…..tacksam för svar!

  4. Hej!
    Skulle man kunna göra denna vegansk? Vad i så fall skulle jag behöva tänka på? Tänkte bjuda på denna till midsommar men några är veganer.
    Tack för underbara och inspirerande recept!
    Kram Anna-Maria

    1. Isabel skriver:

      Oatly har en färskost som heter ”påMackan” och så finns det en vispgrädde som heter aito som jag tycker är bäst!

  5. Vilken storlek på form använder du till detta receptet? ☺️

    1. Sevgi skriver:

      Stor 18 cm, under punkt 3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..