Mini Pavlova – Recept med kola och bär

mini_pavlova2
Mini pavlova med kola, grädde och bär. Så somrigt och ljuvligt gott! Det krispiga från marängen mot den söta kolan, de syrliga bären och den lättvispade grädden är en ljuvlig kombination.

mini_pavlova4
Jag bakade mina pavlovas i muffinsformar denna gång och det blev otroligt fint. Perfekt när en vill ha in lite mer färg och mönster på kakfatet. Även enkelt att servera – inga kakfat behövs nödvändigtvis. Bara att äta som de är direkt ur formen.

Missa inte att följa mig bakom kulisserna på Instagram & Facebook. ♥

Mini Pavlova, 12 st:

Maräng:
3 äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk majsstärkelse
0.5 tsk saft från citron

Fyllning:
200 g karamelliserad mjölk
3 dl vispgrädde
färska bär

Gör så här:
Maräng: 1.  Börja med att sätta ugnen på 170°c och klä en placera ut 12 muffinsformar på en plåt, ställ åt sidan.
2. Vispa äggvitan till ett fast skum med elvisp eller i din köksassistent, vispa på hög hastighet. Tillsätt sedan lite socker i taget under konstant vispning och när allt socker är tillsatt så låter du marängen vispas i 5 minuter. Känn mellan fingrarna – när sockerkristallerna inte går att känna så är marängen klar. 
3. Vänd ner majsstärleksen samt citronsaften och rör om.
4. Klicka ut marängsmet i muffinsformarna och forma gropar i samtliga formar.
5. Ställ in i ugnen och sänk värmen till 120°c, låt sedan stå mitt i ugnen i ca. 1 timme. Stäng sedan av ungen och låt marängerna stå och svalna tills ugnen blivit helt kall.
Fyllning: 1. Vispa upp grädden lätt.
2. Fördela kolan i dina maränger och klicka sedan över lite grädde. Toppa med färska bär.

mini_pavlova
Hoppas att det ska smaka! ♥

  1. Linnea skriver:

    Hur gör du kolasåsen? Stod inget om det :(

  2. Hej! Ser superfina ut❤ vilken storlek på muffinsformar använder du? Tacksam för svar

  3. Anna skriver:

    Hej! Vill gärna göra marängtårta med den fyllningen. Om jag gör två marängbottnar med mått 42 cm x 30 cm, räcker det att jag dubblar fyllningen eller ska jag göra den 3x? Tacksam för svar, då jag fyller år nästa vecka och älskar marängtårta. Har gjort olika fyllningar (choklad, vanilj, ….) tidigare. Vill gärna testa denna. :)

  4. Hej Frida,

    Älskar din recept!
    Kan man göra dessa kvällen innan de ska serveras och hur förvarar man dom bäst då? Kram

  5. Jenny skriver:

    Hej! Kan man byta ut majsstärkelse mot något annat om man inte har det hemma? 😳

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..