Vegansk Citronkladdkaka med jordgubbsfrosting

citronkladdkaka
Vegansk Citronkladdkaka med jordgubbsfrosting. Ja, alltså samma topping som jag har i min himmelska jordgubbstårta, fast denna är alltså veganiserad. Förstå så ljuvligt! I denna kaka så bryts det söta i toppingen av så fint mot det syrliga i citronkladdkakan. En riktig höjdare som kommer att bakas flera gånger i sommar.

citronkladdkaka
Ni ser ju här hur fluffig och len toppingen ser ut. Den är enkel att vispa ihop och kan användas till mycket. Allra godast är den i tårta, dessert i glas eller som topping på en kladdis.

Citronkladdkaka med jordgubbstopping, 10 bitar:

Kladdkaka:
125 g mjölkfritt margarin
1 dl havregrädde
1 citron – rivet skal och 2 tsk saft
2.5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Topping:
2.5 dl alpro soyagrädde
80 g oatly ”på mackan”
0.5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
150 g färska jordgubbar

Gör så här:
Kladdkaka:
1. Sätt ugnen på 175°C
2. Smält margarinet och tag av från värmen. Tillsätt havregrädde samt citronskal- och saft, låt stå.
3. Blanda de torra ingredienserna i en skål för sig och rör sedan ner det i margarinblandningen.
4. Häll smeten i en smord- och kokosbröad form 22 cm.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i 15-18 minuter. Tag ut och låt stå i kylskåpet i 2-3 timmar.
Topping:
1. Vispa upp grädden hårt, låt stå.
2. Rör ihop på mackan, florsocker och vaniljsocker försiktigt i en skål för sig.
3. Tag fram grädden och rör ihop den med påmackan-blandningen. Ställ i kylskåpet.
4. Skölj, rensa och hacka jordgubbarna. Vänd sedan ner dem i gräddblandningen.
5. Bred toppingen på kakan och låt stå i kylskåpet fram till servering.

citronkladdkaka
citronkladdkaka4
Hoppas att det ska smaka. ♥

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..