Syltrutor – recept med jordgubbssylt

syltrutor1
Syltrutor med jordgubbssylt. Otroligt saftiga och goda sockerkaksrutor med jordgubbssylt och havresmul. En riktig kalaskaka som bakas i långpanna och fyller en hel kakburk på nolltid.

syltrutor4
Denna kaka kommer ursprungligen från kokboken ”Sju sorters kakor”. Dock har jag anpassat receptet efter min egen smak, så det är inte samma recept men inspirationen har jag tagit därifrån. Det är en fantastisk kakbok som borde finnas i alla hem!

Missa inte att följa mig bakom kulisserna på Instagram & Facebook. ♥

TIPS: 
* Kakan går utmärkt att frysa in i fryspåsar eller burk med tätslutande lock.
* Sylten kan enkelt bytas ut mot annan sylt eller dulce de leche.
* Det går utmärkt att både halvera- och dubbla receptet.

Syltrutor, ca. 25 st: 

Sockerkaka:
6 dl vetemjöl
3 dl strösocker
3 tsk bakpulver
200 g rumsvarmt smör
2 ägg
+ 4 dl jordgubbssylt

Havresmul:
150 g rumsvarmt smör
4.5 dl havregryn
1.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Kaka:
1.
 Sätt ugnen på 220°c grader och klä en långpanna med bakplåtspapper (30×20 cm), ställ åt sidan.
2. Blanda samtliga ingredienser till kakan i en skål, arbeta ihop till en deg.
3. Tryck ut degen i formen och fördela sedan sylten över degen.
Havresmul:
1. 
Nyp ihop samtliga ingredienser till ett smul.
2. Strö smulet över kakan och grädda sedan mitt i ugnen i ca. 20 minuter. Tag ut och låt svalna helt innan du skär i rutor.

syltrutor3
Hoppas att det ska smaka. ♥

  1. Monika skriver:

    Om du ersätter sylten med dulche de leche, använder du då samma mängd, alltså 4 dl?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..