Halloumi Carbonara

halloumi_carbonara
Halloumi carbonara. Den godaste vegetariska varianten av carbonara. Sådär härligt krämig, smakrik och ljuvligt god – fullproppad med riven parmesan. Halloumin får en krispig yta och är alldeles mjuk inuti.

TIPS:
*
 Vid uppvärmning av rester blir det godast att värma i stekpanna eller kastrull på medelhög värme med en skvätt grädde.
* Rätten går bra att frysa in i en tätslutande burk med lock.
* Glutenfritt: Byt ut pastan mot glutenfri variant.
* Laktosfritt: Byt ut halloumi och grädde mot laktosfria produkter.
* Halloumi går att ersätta mot champinjoner.
* Spara äggvitorna och baka t.ex. en pavlova?

Halloumi Carbonara, 4 port:

Ingredienser:
pasta för 4
250 g halloumiost
1 msk matolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2.5 dl vispgrädde
3 äggulor
2 dl finriven parmesanost
salt & svartpeppar

Gör så här:
1. Börja med att koka pastan enligt anvisningar på paketet – spara 1.5 dl pastavatten.
2. Skär halloumi i små tärningar, fräs dem sedan i en het, torr panna tills de fått stekyta på båda sidor. Lägg upp på fat med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
3. Fräs finhackad gul lök- och vitlök i 1 msk matolja på medelhög värme. Låt stekas tills löken mjuknat, den ska inte få färg. Tillsätt halloumi och stek i ett par minuter.
4. Blanda pastavatten, grädde, äggulor och 1 dl riven parmesan. Häll blandningen över fräset i stekpannan och rör om. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå på värme under omrörning tills såsen tjocknat.
5. Vänd till sist ner pastan och toppa med den sista parmesanen. Serveras direkt.

halloumi_carbonara2
Hoppas att det ska smaka! ♥

Om ni önskar fler vegorecept på mat här inne så får ni gärna klicka på hjärtat här nedan! På så vis vet jag vad ni önskar att se här. Kram!

  1. Linnea skriver:

    Hur mycket pastavatten ska man ha i såsen?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..