Kardemummabullar med Vaniljkräm

kardemummabullar_vaniljkram5
Kardemummabullar med vaniljkräm. En riktigt saftig bulle som smakar som på bageri, och ännu lite bättre. Dessa bullar blir otroligt saftiga och smakrika. De smakar av kardemumma och vanilj och får smaklökarna att dansa i takt. De är verkligen himmelskt goda, och väldigt roliga att baka.

kardemummabullar_vaniljkram2
I bullarna har jag givetvis hemkokt vaniljkräm, för på så vis blir det allra godast. Inte sant? Men om det nu är så att du varken orkar eller vill koka egen vaniljkräm så funkar det även med färdigköpt. Det blir också gott vill jag lova.

Kardemummabullar med vaniljkräm, ca. 30 st:

Ingredienser Bulldeg:
5 dl standardmjölk
50 g jäst
1.5 msk mortlade kardemummakärnor
1 dl strösocker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
0.5 tsk salt
150 g smör, rumsvarmt
12-15 dl vetemjöl special

Fyllning:
200 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
1 msk mortlade kardemummakärnor
1 tsk vaniljsocker
2.5 dl vaniljkräm

Sockerlag:
1.5 dl strösocker
1.5 dl vatten

Gör så här:
Fyllning: 1. Börja med att vispa ihop alla ingredienser till fyllningen (utom vaniljkräm) med en elvisp, ställ åt sidan.
Bullar: 1. Blanda samtliga ingredienser till degen i en stor bunke, gärna i den till din assistent om du har en sådan. Arbeta sedan ihop degen i maskin på låg hastighet i 15 minuter. För hand ca. 20 minuter.
2. Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord och dela i två delar. Kavla sedan ut en del i taget till en rektangel. Bred på hälften av smörfyllningen och vik sedan degen på mitten.
3. Skär 2 cm breda remsor av degen och tvinna dem, snurra sedan ihop dem till en bulle och lägg på en bakpapperklädd plåt. Upprepa med den andra degbiten.
4. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca. 1.5 h.
Sätt ugnen på 225°C när det är 20 minuter kvar av jästiden.
5. Gör försiktigt en grop i varje bulle och spritsa sedan i vaniljkrämen. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca. 10 minuter.
Gör nu sockerlagen – koka ihop socker och vatten i en kastrull på medelhög värme. Låt svalna.
6. Tag ut bullarna ur ugnen och pensla genast på sockerlagen. Strö sedan över pärlsocker och låt svalna

kardemummabullar_vaniljkram3

Hoppas att det ska smaka! ♥

  1. Emma skriver:

    Hej, går dessa att frysa in?

  2. Marja skriver:

    Åh de här bullarna är verkligen supergoda!! Men jag fick inte riktigt till vaniljkrämen, den smakar gott men den blev så grå i färgen, inte alls sådär gul och fin som din. Vad kan jag ha gjort för fel? Något särskilt som är viktigt att tänka på? Tack för ett jättebra recept på bullar! Älskar att det är mycket kardemumma i!!!

  3. Ser gudomliga ut! Finns det någon film som visar hur man tvinnar bullarna? 🙄❤️

  4. Karin skriver:

    Ser suveränt goda ut! Hur funkar dom att frysa, tänkte i och med vaniljkrämen?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..