Ingredienser:
1 st vaniljstång
4 dl mjölk
1 dl strösocker
4 äggulor
4 msk majsstärlekse
25 g smör
1 st vaniljstång
4 dl mjölk
1 dl strösocker
4 äggulor
4 msk majsstärlekse
25 g smör
Gör så här:
1. Dela vaniljstången på mitten (längs med) och skrapa ur fröna, koka sedan upp frön och stång med mjölk och strösocker.
2. Vispa äggulor och majsstärlekse vitt och pösigt.Häll sedan den heta mjölkblandningen över äggvispet under konstant vispning.
3. Sila tillbaka allt i kastrullen och koka ihop till den tjocklek du önskar på krämen.
4. Vispa ner smöret när krämen tas av från värmen – vispa hela tiden tills krämen är slät. Ställ sedan i kylskåp.
1. Dela vaniljstången på mitten (längs med) och skrapa ur fröna, koka sedan upp frön och stång med mjölk och strösocker.
2. Vispa äggulor och majsstärlekse vitt och pösigt.Häll sedan den heta mjölkblandningen över äggvispet under konstant vispning.
3. Sila tillbaka allt i kastrullen och koka ihop till den tjocklek du önskar på krämen.
4. Vispa ner smöret när krämen tas av från värmen – vispa hela tiden tills krämen är slät. Ställ sedan i kylskåp.
Med vaniljkrämen kan du sedan baka Kardemummabullar med vaniljkräm, pavlova med vaniljkräm & bär eller varför inte servera den till en ljuvlig Jordgubbspaj?