Syltkakor med hallon och jordgubb

syltkakor1
Syltkakor med hallon och jordgubb. Jag skulle kunna beskriva dem som ”hallongrottor 2.0”. Tänk dig själv blandningen av jordgubbssylt och hallonsylt. Ljuvligt, visst? Speciellt i en spröd kaka med smak av citron och vanilj. Alla dessa himmelska smaker i samma kaka.

syltkakor2
Dessa kakor var precis i min smak. Jag tänkte att det kunde bli en god kombination, men att det skulle bli Så gott trodde jag inte. Min pappa som fick den stora äran att smaka sade att det var den godaste småkakan han ätit. ”Klassiska hallongrottor – släng er i väggen” var ord som kom ur hans mun.

Syltkakor med hallon & jordgubb, 24 st:

Ingredienser:
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
skal av 1 citron

Fyllning:
0.75 dl jordgubbssylt
0.75 dl hallonsylt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°c över/undervärme och placera ut 24 stabila småkaksformar på en plåt, ställ åt sidan.
2. Knåda ihop alla ingredienser till en smidig deg – knåda bara tills degen precis går ihop. Rulla till 24 jämnstora bollar och lägg dem i formarna.
3. Gör gropar i varje degboll (skaftet av en träslev är toppen att använda). Fyll sedan groparna med jordgubbssylt & hallonsylt (som du blandat innan).
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 minuter, till de fått en gyllene färg.
Tag ut och låt svalna helt – låt gärna stå en stund så att de får sätta sig ordentligt.

syltkakor4
Du vet väl att du kan frysa ogräddade kakor? Frys i en tätslutande burk med lock eller i en fryspåse. Tag sedan fram, låt tina medan ugnen värms och grädda precis som vanligt. Då har du kakor på nolltid när sötsuget slår till.

syltkakor2
Hoppas att kakorna ska smaka! ♥

  1. Viola skriver:

    Hej!
    Tänkte bara påpeka att det står att det ska bli 24 kakor men man ska bara göra 20 bollar 😘
    Provbakar till lillans ettårskalas 😍

    1. Men oj! Jag hade snurrat till det, 24 ska det såklart stå. Tack <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..