Äppelkaka med frosting

Äppelkaka
Äppelkaka med frosting. Alltså vet ni? Detta är egentligen min Morotskaka, fast med rivet äpple istället för morot. Så galet enkelt, saftigt och gott. Så glad att denna kaka blev alldeles perfekt. Den blev precis som jag önskade.

appelkaka_frosting3
Så frostingen är alltså den där ljuvliga frostingen som du annars breder på en morotskaka. Med färskost och vanilj. En riktig succékaka som jag hoppas på att ni är många som vill baka i höst. För visst hör äpplen till hösten? Det tycker då jag i alla fall. Och nu börjar våra äpplen bli mogna, så denna kommer jag att baka flera gånger framöver.

Äppelkaka med frosting, 20 bitar:

Kaka:
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
2 tsk malen kanel
2 tsk malen kardemumma
1.5 tsk malen ingefära
2 dl neutral olja – t.ex. raps
3 äpplen

Frosting:
100 g rumsvarmt smör
200 g färskost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Garnering:
1.5 dl sötmandel, hackade

Gör så här:
Kaka:
1. Börja med att sätta ugnen på 160°c och klä en form 25×25 cm med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
2. Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt med elvisp i 8 minuter.
3. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop.
4. Arbeta ner olja och grovt rivna äpplen, vänd runt en jämn smet.
5. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 40 minuter.
Tag ut och låt svalna helt.
Frosting:
1. 
Vispa samtliga ingreidnesr till ett fast fluff med elvisp.
Bred frostingen på kakan och toppa med lite hackade mandlar.

appelkaka_frosting7
Hoppas att kakan ska smaka. ♥

  1. Moa skriver:

    Kan man baka kakan och frysa den och när man tar fram den så kör man på frostingen då?

  2. A-L skriver:

    Bakade denna i helgen – hur god som helst! Tack för bra recept!

  3. Linnea skriver:

    Om man vill göra receptet som muffinsar istället, vad tror du om tid i ugnen då? 😊

  4. Hej! Den ser och verkar vara supersmarrig!! Måste jag absolut testa! En fråga kring frostingen, låter du även färskosten vara rumstempererad innan du blandar ihop allt? Eller ska den vara kall? Jag har ofta problem att få till rätt konstisens på frostingen och skulle därför behöva tips. Tack på förhand och en härlig bakblogg! 😊

  5. Kari skriver:

    Något av det godaste jag bakat! Tack för receptet! 😁

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..