Baka med Äpple

Nu när äppelträden fullkomligt dignar av frukt i trädgårdarna så är det väl dags att plocka fram favoritrecepten här på bloggen? Recept som innehåller just äpple. Jag älskar att baka med äpple och gör det allt som oftast under hösten, dock har jag varit dålig att blogga om mina recept såg jag. Det får det bli ändring på! Medan jag bakar av- och fotar alla mina äppelrecept så delar jag med mig av mina absoluta favoriter av de jag har här på bloggen så länge. Mycket glädje i köket önskar jag er! ♥

äppelpaj
Ljuvligt god Smulpaj med äpple & kanel. Smuldegen packas i botten och blir som ett skal som håller inne all fyllning. Förstå så smarrigt.

Appeltaco3
Äppeltaco. Ja, alltså ljuva, spröda tortillas som friterats och doppats i kanelsocker, fyllda med en ljuvlig äppelröra och toppade med lite vaniljvisp. En riktig succédessert.

Äppelpajkladdkaka
Äppelpajkladdkaka. Ja, för varför välja mellan äppelpaj & kladdkaka när en kan få båda i samma?

appelkaka_med_mandelmassa3
Äppelkaka med mandelmassa, serveras med en hemkokt vaniljkräm. Kan det bli bättre än så?

filmjölksbröd
Filmjölksbröd med äpple & morot. Typ det enda bröd jag äter till vardags. Det är otroligt enkelt att baka och blir helt galet saftigt och gott.

appelkaka_frosting3
Äppelkaka med himmelskt god frosting. Ni vet – som en morotskaka fast med äpple istället för morot. SÅ god!

Äppelkaka
Äppelkaka med seg/frasig yta och ett saftigt inkråm. Smaksatt med kanel.

supersnabb äppelpaj
Världens enklaste och snabbaste Äppelpaj i glas. Görs på nolltid och blir ljuvligt god. Perfekt att svänga ihop när du får oväntat besök. Eller varför inte när du får oväntat sug efter just äppelpaj?

Äppelchips. Enkelt, nyttigt och himmelskt gott. Perfekt att göra mycket av och smula över morgonfilen.

Gammeldags Äppelkaka. Denna är min absoluta favorit av alla mina äppelkakor. Så enkel att baka och så galet god!

kladdkaka med äpple och kola
Kladdkaka med kola och äpple. Magiskt god!

Missa inte att följa mig bakom kulisserna på Instagram & Facebook. ♥

 1. Frida skriver:

  Gjorde den översta kakan i äppelinlägget ikväll men veganiserade den – den blev såååå bra!!! Tack för receptet!

  1. Vad roligt att höra! Tack för att du delar med dig. <3

 2. Hej, har funderat länge på hur du tänker kring att äta socker eller att undvika äta socker? Hur tänker du kring det, anser du att något är fel eller rätt. Medveten om att du inte är någon utbildad kostvetare eller så, men vill gärna höra dina åsikter och tankar.
  Kram

  1. Hej! Jag tycker att alla ska få göra precis som de vill. Själv gillar jag verkligen inte hetsen kring ämnet. Och personligen så äter jag knappt socker. Jag smakar typ en tesked på mina bakverk och det gör att jag sällan blir sugen på socker och sötsaker annars. Tar hellre en frukt då :)
   Kram! 💗

   1. Frida skriver:

    Nu blev jag nyfiken: varför har du en bakblogg om du inte är så förtjust i sött? Jag menar det inte på ett elakt sätt jag blev bara genuint nyfiken!

    1. Jag ÄLSKAR att baka och jag mår så bra av att få vara kreativ i köket.
     Och så äter kakor ibland, en tårtbit någon gång och smakar lite av mina bakverk varje dag vilket jag också älskar. Men jag är ingen ”gottegris” i allmänget om du förstår? Får jag välja mellan godis och frukt så gillar jag frukt bättre. Det är bara så mina smaklökar verkar funka. Inget konstigt med det. :-) Kram! <3

 3. Tänkte bara tipsa om att baka äppelpaj med torkad mynta och torkad koriander, istället för klassikern kanel. SÅÅÅÅÅ gott!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..