Hallonkaka med smuldeg

hallonkaka_med_smul4
Hallonkaka med smuldeg. Ja, som en ljuvlig kombination av saftig kaka och krispig paj. Full med massor av syrliga hallon. Otroligt gott om jag får säga det själv. En liten skopa vaniljglass till denna så dansar smaklökarna i takt.

hallonkaka_med_smul
Detta är precis samma recept som till min blåbärskaka med smuldeg, fast då med hallon istället. Och vilken som är godast? Ingen aning!

 Vilken väljer du helst? Hallon eller blåbär?

Hallonskaka med smuldeg, 20 bitar:

Smuldeg: 
75 g rumsvarmt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
0.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Hallonkaka: 
175 g smör
3 stora ägg
2 dl strösocker
3.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 dl frysta hallon

Gör så här: 
Smuldeg: 1. 
Nyp ihop alla ingredienser till en smulig massa, låt stå.
Hallonkaka: 1. Sätt ugnen på 175°c och klä en form (20×25 cm) med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
2. Smält smöret och låt stå. Vispa sedan ägg och strösocker vitt och fluffigt med elvisp, rör ner de torra ingredienserna tillsammans med smöret och arbeta ihop en klumpfri smet.
3. Häll smeten i formen och strö över dina hallon. Smula till sist över smuldegen.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 35-40 minuter. Stickan ska vara torr när kakan är klar, tag ut och låt svalna innan du skär den i bitar.

hallonkaka_med_smul1
Hoppas att det ska smaka! ♥

 

  1. Emilie skriver:

    Går denna att frysa ?:)

  2. Lena skriver:

    Gott,gott men snälla du kandu svara på frågorna angående dajmglassen tidigare+Tack!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..