Chocolate chip cookies – recept med flingsalt

chocolate_chip_cookies
Chocolate chip cookies med flingsalt. Ja, för saltet gör all skillnad har jag märkt. Saltet förhöjer smakerna och balanserar den mörka chokladen. Detta recept ger perfekta kakor varje gång. De blir lite rustika, inte lövtunna och har sega kanter med en mjuk mitt. Så galet goda och enkla att baka.

chocolate_chip_cookies4
Ni som följt mig ett tag vet ju att jag fullkomligt älskar chocolate chip cookies. Jag har försökt i många år att få till det allra mest perfekta receptet, och här är det! Jag lyckades med det redan för lite mer än ett år sedan, så nu kommer jag aldrig någonsin att baka ett annat recept på dessa ljuva kakor.

Här visar jag er steg för steg hur ni enkelt lyckas med dessa cookies. 

Chocolate chip cookies, 24 st:

Ingredienser:
220 g smör
3 dl brun farin strö
1 dl strösocker
1 ägg
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
5.75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 dl chokladknappar
+ flingsalt

Gör så här:
1. Börja att sätta ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
2. Smält smöret, låt svalna en aning och rör ihop det med farinsocker och strösocker.
3. Tillsätt sedan ägg, äggula och vaniljsocker, vispa till en slät smet.
4. Tillsätt de torra ingredienserna i smeten (ej choklad och flingsalt) och arbeta ihop en tjock och klibbig deg. Tillsätt 2.5 dl chokladknappar och rör ihop.
5. Låt degen stå i kylskåpet i 30 minuter.
6. Tag ut degen och dela i 24 jämnstora bollar. Lägg på plåtarna, platta till lätt och toppa sedan med resterande chokladknappar och flingsalt efter smak.
7. Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna helt innan du lyfter dem från plåten.

chocolate_chip_cookies1
Hoppas att det ska smaka. ♥

  1. Hej,

    I receptet står det 3 dl farinsocker, men i youtubeklippet säger du 2 dl farinsocker, vilket är det som stämmer? :)

    1. Har skrivit att det är blogginlägget man ska gå efter då jag säger fel i videon.. :-) Kram!

  2. Jessic skriver:

    Går det att ta bort eller byta ut ägget?

  3. Emma skriver:

    Hur blir dessa om man fryser dem? :)

    1. De blir supergoda när du tinar upp dem – gärna en snabbis i micro eller varm ugn! :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..