Chocolate chip cookies – recept med flingsalt

chocolate_chip_cookies
Chocolate chip cookies med flingsalt. Ja, för saltet gör all skillnad har jag märkt. Saltet förhöjer smakerna och balanserar den mörka chokladen. Detta recept ger perfekta kakor varje gång. De blir lite rustika, inte lövtunna och har sega kanter med en mjuk mitt. Så galet goda och enkla att baka.

chocolate_chip_cookies4
Ni som följt mig ett tag vet ju att jag fullkomligt älskar chocolate chip cookies. Jag har försökt i många år att få till det allra mest perfekta receptet, och här är det! Jag lyckades med det redan för lite mer än ett år sedan, så nu kommer jag aldrig någonsin att baka ett annat recept på dessa ljuva kakor.

Här visar jag er steg för steg hur ni enkelt lyckas med dessa cookies. 

Chocolate chip cookies, 24 st:

Ingredienser:
220 g smör
3 dl brun farin strö
1 dl strösocker
1 ägg
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
5.75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 dl chokladknappar
+ flingsalt

Gör så här:
1. Börja att sätta ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
2. Smält smöret, låt svalna en aning och rör ihop det med farinsocker och strösocker.
3. Tillsätt sedan ägg, äggula och vaniljsocker, vispa till en slät smet.
4. Tillsätt de torra ingredienserna i smeten (ej choklad och flingsalt) och arbeta ihop en tjock och klibbig deg. Tillsätt 2.5 dl chokladknappar och rör ihop.
5. Låt degen stå i kylskåpet i 30 minuter.
6. Tag ut degen och dela i 24 jämnstora bollar. Lägg på plåtarna, platta till lätt och toppa sedan med resterande chokladknappar och flingsalt efter smak.
7. Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna helt innan du lyfter dem från plåten.

chocolate_chip_cookies1
Hoppas att det ska smaka. ♥

 1. Jessic skriver:

  Går det att ta bort eller byta ut ägget?

 2. Emma skriver:

  Hur blir dessa om man fryser dem? :)

  1. De blir supergoda när du tinar upp dem – gärna en snabbis i micro eller varm ugn! :)

 3. Fantastiskt recept. Super goda. Jag bytte till glutenfritt mjöl, minskade mängden mjöl och tillsatta lite pofiber. Däremot hade jag inte chokladknappar hemma så jag hackade mörk o vitchoklad och där kunde jag haft mer choklad.
  Men som sagt kakorna mumsiga. Tack för bra recept.

 4. Anette skriver:

  Fungerar det att halva receptet?

 5. Julia skriver:

  Jag misslyckades totalt med dessa, fattar inte🤔 vad gör jag för fel?😅

  1. Det är svårt för mig att veta vad som går fel när jag inte vet hur du misslyckats? Hur blir kakorna? Hur känns degen? :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..