Här visar jag er steg för steg hur ni enkelt lyckas med dessa cookies.
Chocolate chip cookies, 24 st:
Ingredienser:
220 g smör
3 dl brun farin strö
1 dl strösocker
1 ägg
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
5.75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 dl chokladknappar
+ flingsalt
Gör så här:
1. Börja att sätta ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
2. Smält smöret, låt svalna en aning och rör ihop det med farinsocker och strösocker.
3. Tillsätt sedan ägg, äggula och vaniljsocker, vispa till en slät smet.
4. Tillsätt de torra ingredienserna i smeten (ej choklad och flingsalt) och arbeta ihop en tjock och klibbig deg. Tillsätt 2.5 dl chokladknappar och rör ihop.
5. Låt degen stå i kylskåpet i 30 minuter.
6. Tag ut degen och dela i 24 jämnstora bollar. Lägg på plåtarna, platta till lätt och toppa sedan med resterande chokladknappar och flingsalt efter smak.
7. Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna helt innan du lyfter dem från plåten.