Veckans matsedel 5

Kommande vecka ska jag laga en himla massa god mat. Och det tänkte jag dela med mig av. Här nedan finner ni min matlista för veckan, hoppas att ni ska hitta lite inspiration.

halloumi_carbonara1
På mådag lagar jag Halloumicarbonara. Av denna blir det ganska mycket mat och för oss som är två i hushållet räcker det till lunchlådor också vilket är perfekt. Denna maträtt går utmärkt att frysa in i tätslutande matlådor med lock. Fryståliga matlådor såklart, mycket viktigt för annars finns en risk att de spricker.

vegetarisk färssås
På tisdag tillagas Vegetarisk färssås i vårt kök. Ljuvligt gott om ni frågar mig. Även denna blir det ganska mycket av vilket är toppen då jag kommer att använda den färssås som blir över senare i veckan.

vegansk tomatsoppa
På onsdag ska jag ta tillvara våra mjuka tomater som ligger i kylskåpet. Då blir det en värmande Vegansk tomatsoppa med örtcréme. Så ofantligt gott! I frysen har jag ett gammalt surdegsbröd som jag kommer att tina upp och fräsa på till krutonger också, det brukar vara gott till denna soppa.

Vegetarisk Lasagne
På torsdag tar jag tillvara färssåsen som blev över efter tisdagens middag. Jag svänger ihop lasagne. Otroligt gott och en perfekt torsdagsmiddag! Och istället för att göra min lasagne i en stor ugnsform så tar jag fram mina toppenbra glasmatlådor, jag tillagar lasagnen direkt i dem. Perfekt att frysa in de som blir över eller ha som matlåda dagen efter.

Hemlagad Pizza
På fredag blir det hemlagad pizza med topping av sådant som bör tas tillvara i kylskåpet. Detta är ett enkelt recept på pizzadeg och pizzan blir krispig och smakrik. Himla gott!

appelkaka_med_mandelmassa4
Till fredagsfikat tycker jag att ni ska prova min äppelkaka med mandelmassa. Till den serveras en ljuvlig vaniljkräm. Fantastiskt gott! Spara det som blir över för att ta med ut på en picknick i helgen, sådant är mysigt!

Hoppas att ni finner lite inspiration av veckans matlista! Vilken rätt är din favorit av dessa som jag ska tillaga i veckan? ♥

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..