Chokladbollar med pepparkakskrydda

chokladbollar_pepparkaka
Chokladbollar med pepparkakskrydda. Alltså vanliga chokladbollar i en julkostym. Vet ni? Choklad och pepparkaka är en alldeles ljuvligt god kombination. Absolut ett måste i jul. Prova då gärna min hemgjorda pepparkakskrydda att röra ner i chokladbollssmeten. Hemgjord krydda är extra lyxigt.

Här visar jag steg för steg hur jag gör mina chokladbollar i grunden. Anpassa sedan efter receptet nedan. 

Chokladbollar med pepparkakskrydda, 20 st:

Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
4 dl havregryn
0.5 dl kokt avsvalnat kaffe eller kranvatten
3 tsk kakao
2 tsk pepparkakskrydda
1 tsk vaniljsocker
+ pärlsocker att rulla i

Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser (utom pärlsocker) i en bunke, gärna den till din assistent om du har en sådan. Annars funkar det lika bra med en annan bunke.
2. Vispa på hög hastighet i assistenten eller med elvisp i ett par minuter, till en kladdig med fast smet.
3. Rulla smeten till bollar och rulla sedan i pärlsocker.

* Förvaras i en tätslutande kakburk med lock. 
* Går utmärkt att frysa. 

chokladbollar_pepparkaka1
Hoppas att det ska smaka. ♥

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..