Tomtecookies – chokladkakor med skumtomtar

tomtecookies2
Tomtecookies. Ja, eller brownie cookies med skumtomtar. Varför inte tänker jag, det är ju snart dags för er också att börja med julbaket så då skadar det ju inte att jag förbereder lite, eller hur? Dessa fick betyg 12/10, så då kan ni ju tänka er.

tomtecookies
För mig verkar det inte finnas något slut när det kommer till just brownie cookies. Jag har nog fasen provat alla varianter nu. Men det blir lätt så för mig, att om jag ändå är igång med en smet så kör jag en dubbel och gör många olika varianter av samma kakdeg. Smidigt va? Jag bjöd på dessa kakor här om dagen och de fick högsta betyg. Själv äter jag inte skumtomtar (aldrig gillat dem så värst mycket) och får därför lita på de som gladeligen trycker i sig både fem och sjutton tomtar utan att blinka.. :-)

Tomtecookies, 12 st:

Ingredienser:
200 g mörk choklad, 70%
125 g smör
2 dl strösocker
1.5 dl farinsocker
2 stora ägg
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
12 st skumtomtar

Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper.
2. Smält ihop choklad och smör i en kastrull på låg värme, låt stå.
3. Vispa ägg, strösocker och farinsocker fluffigt med elvisp, vispa i 5 minuter.
4. Vispa ner chokladblandningen i äggfluffet tills allt blivit väl blandat och vänd till sist ner de torra ingredienserna (utom skumtomtar) och arbeta försiktigt ihop en klumpfri smet.
5. Skopa upp smeten med jämna mellanrum, 6 st på varje plåt.
6. Toppa alla kakor med en skumtomte var – som du klipper i bitar.
7. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 mintuter, tag ur och låt svalna helt innan du flyttar kakorna från plåten.

tomtecookies1
Hoppas att du ska gilla även dessa kakor. ♥

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..