Biskvier med pepparkakssmak

biskvier_med_pepparkakssmak
Biskvier med smak av pepparkaka. Kan det bli mer ljuvligt än så såhär i juletid? Dessa bara smälter i munnen. Jag bakade dessa i hopp om att kunna frysa ner några till jul, men de tog slut snabbare än jag kunnat tro. Så jag får helt enkelt baka nya till jul. För dessa är ett absolut måste på julens gottebord!
biskvier_med_pepparkakssmak1

Pepparkaksbiskvier med smörkräm, 20 st:

Ingredienser Botten:
200 g mandelmassa
2 äggvitor
1 dl strösocker
1 tsk pepparkakskrydda

Ingredienser Smörkräm:
100 g mjölkchoklad
200 g rumsvarmt smör
3 dl florsokcer
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk pepparkakskrydda

Till dopping:
150 g mörk choklad
2 tsk kokosolja

Gör så här:
Bottnar: 1. Börja med att sätta ugnen på 180°c över och undervärme, och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
2. Riv mandelmassan och lägg den i en skål. Tillsätt äggvitor, strösocker och pepparkakskrydda, rör ihop ordentligt till en smidig och klumpfri smet. Spritsa sedan ut smeten i 20 jämnstora rundlar, ca. 3 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca. 12 minuter. Tag ut och låt svalna helt.
Smörkräm: 1. Smält chokladen och låt den svalna.
2. Vispa samtliga ingredienser med elvisp till ett riktigt härligt fluff. Vispa på hög hastighet i ca. 5 minuter.
3. Bred smörkrämen på bottnarna, forma dem toppigt med hjälp av en spatel. Ställ sedan in i frysen i ca. 10-15 minuter.
Dopping: 1. Smält ihop choklad med kokosolja och låt svalna en aning. Doppa sedan de kalla bisvkierna i chokladen och låt de stelna i kylskåp en stund.

biskvier_med_pepparkakssmak2
Hoppas att det ska smaka. ♥

  1. Anna skriver:

    Kan man göra den här i långpanna? Verkar jättegod men vill helst slippa kladdet 😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..