Chokladfondant

chokladfondant2
Chokladfondant. Ja, en liten godbit som smakar av den ljuvligaste choklad och rinner lite härligt sådär när du först tagit en sked av det ljuva bakverket. Jag hade dumle hemma och tryckte ner en bit i varje fondant. Det har jag nog nästan gjort varje gång jag bakat fondant tidigare, pga. älskar dumle & choklad i kombination.

chokladfondant
Jag gillar när den blir lös och kladdig men inte helt rinnig, så jag chansar alltid på att ta ut den lite, lite senare än rekommenderat. Men vill du ha din fondant riktigt rinnig så kan du plocka ut den ur ugnen tidigare.

Tänk på att alla ugnar är olika effektiva! Så följ inte tiden slaviskt utan håll koll in i ugnen när du gräddar dina fondanter. Du ser att de börjar bli klara genom att de ”rundas av” till ytan som blir matt, och kanterna blir lite fasta. 

Chokladfondant, 8 st:

Ingredienser:
150 g smör
200 g mörk choklad 65-70%
2 st äggulor
2 stora ägg
0.75 dl strösocker
2 tsk kakao
2 msk vetemjöl
ev. 6 st dumlekolor

Gör så här:
1.
 Sätt ugnen på 200°c över/undervärme, och smöra- samt sockra 8 ugnsfasta portionsformar (bör rymma 1 dl /st).
2. Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i en kastrull på låg värme. Rör om tills all choklad smält. Tag bort från värmen.
3. Vispa äggulor, de två äggen och strösocker fluffigt. Rör ner chokladblandningen, vetemjöl och kakao, häll upp i formarna och tryck eventuellt ner en dumle i varje form.
4.Ställ formarna på galler i mitten av ugnen. Grädda dina i 6-10 minuter beroende på hur du vill ha dem. 6 minuter ger rinniga fondanter och 10 minuter ger en mer fast fondant. Jag brukar köra ca. 7-8 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan du försiktigt vänder upp dina fondanter på fat.

chokladfondant1
Hoppas att det ska smaka! ♥

  1. Rut skriver:

    Hur gör du när du vänder upp dom? Tycker aldrig att det blir fint när man vänder upp och ned på dom. Ha en fin dag😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..