”Fuldagarnas” säkra kort.

 

Igår fick jag ett sms från en av mina bästa vänner där det uppgivet återgavs hur trött, sliten och ful hon kände sig. Mörka ringar under ögonen och finnar. De dagarna är  de jobbigaste. När man bara känner att man helst hade dragit nåt gammalt över sig igen. När man ser sig i spegeln och tänker: ” – Hur fasiken ska jag komma undan idag?”
Dessa ”fuldagar” är det ju inte heller lätt att glatt skutta fram till garderoben och bara plocka ut nåt. Man känner sig kanske uppblåst, tung och tjockare än vanligt. Inspirationen över att prova nåt nytt eller dra på sig tajta plagg är som bortblåst. Då väljer jag alltid de ”säkra korten”. De är de plagg som jag vet funkar. Och i mitt fall är det just nu 2 par svarta byxor. Ett par gamla, gamla kostymvarianter i ull och ett par nya lite pösigare i siden. Säkra kort blir de därför att de sitter perfekt hur jag än känner mig i kroppen och då de även fungerar till de flesta plagg jag sätter till. Som här en tunn lädertunika till ullbyxan och en collegetröja till sidenbyxan. Det ska vara enkelt. Och båda byxorna är lika fina med klack eller med ett par Converse eller annan lättare sko till. likadant kan det vara inför viktiga dagar, kanske en intervju, ett viktigt möte eller nåt annat där du vill att det ska kännas bra – gå på ett säkert kort då!
Vilka är dina ”säkra kort”? Vad vet du alltid funkar för dig?

Ullbyxor gamla privata, skinntunika från förra året Second Female, Sidenbyxor Storm & Marie,
collegetröja Cheap Monday, mockapumps H&M.

  1. Skriv din kommentar här!
    Jag ställde några frågor om ”strumpregler” tidigare men fick inget svar. Det är ju inte så många frågor du behöver svara på…? Önskar dig en trevlig söndagskväll/E

Comments are closed.

LOADING..