Och ännu en regnskur i sikte…

 

Dagisavslutningar, utedagar och små män som klättrar på väggarna efter ett par timmars innelek – och inte en sol i sikte. Vad gör man? Pälsar på sig och trotsar vädrets elaka makter! Varken pälsväst eller dunjackor är nerhängda i källaren, utan kläder fortfarande denna något lite mer fluffiga lekam.

Tjockstövlar, toppluvor och ullkoftor får också hänga med ett tag till. Och nu ska vi dessutom snart upp till nordligare breddgrader – Stockholm och Norrtälje.

Jag har mest ångest för myggen. Det finns några saker jag inte klarar av – spindlar, (jag är PANISKT rädd), inälvsmat, glasspinnar i trä mot tänder, numera gastroskopi – och så mygg! Jag fixar dem bara inte. Det var inte en av anledningarna till varför vi lämnade Stockholm, men jag tycker det är ljuvligt att slippa dem. De finns självklart här nere också, men de är få – och hos oss blåser de bort.

Så istället för att nu slänga ner det allra skiraste, svalaste och svepande sommarplaggen – vräks fleecetröjor, gummistövlar, dunvästar och galon-stassar ner i blå IKEA kassar – jag tycker de är sjukt praktiska att packa i – överskådliga och enkla att slänga över axel. Fredrik får fullkomligen flipperspel och kallar mig för Taikon och kommer släpandes med alldeles för små och opraktiska alternativ. Jag är fru. Och gravid. Jag bestämmer. IKEA-kassarna ska med.

Känns så märkligt att skriva om strandsjal och bikini men det blir det i alla fall i morgon – inte vet jag, ni får väl vrida på högsta läge på dimmern och golvvärmen i badrummet, plocka fram solglajjorna, mixa en skön Fidel Castro och spotify:a hem senaste Beach 2012 – och hänga runt där tills vidare…

Vaxad jacka Belstaff, armébyxor Maison Scotch, gamla Uggs, samma solglasögon från Peak. Barnens fina mössor i gosigt fleece:iga på insidan och från Polarn & Pyret. Jackorna är från Didrikson, fleecefodrad galon och från GAP.

Ullkofta Busnel, inropad på Tradera, pälsväst under är pälsjacka köpt på Blocket men då mina armar blev tjockare än jackans, klippte jag resolut av dem – och har jättefin pälsväst nu. Ullkalsonger från H&M.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..