Vi hade i alla fall tur med vädret…

Vet Ni filmen med Claire Wikholm, ”Vi hade i alla fall tur med vädret”?
Så känner jag mig, Ni vet som den hysteriske pappan i filmen. Fräsig, irriterad och dessutom lite martyr på det.
” – Jaha, ja, ja det är väl själva fan att man ska behöva göra allting själv!”

Men samtidigt, om det erbjuds hjälp så tycker jag att det går alldeles för långsamt och bara blir pajjigt ändå, så då tar jag över och skickar i väg vederbörande på  annat ”påhittat och mycket viktigt” uppdrag…

Varför är det sådan stress med att åka iväg med barn? Förr var det ju bara vi två – unga, fräscha i snygga outfit’s och med snygga packdon, dvs fungerande rullande väskor och en liten läcker handväska. Vi slirade alltid in på räkmacka, iförda senaste brillor, balanserades på latte större variant – bara allmänt rätt, snygga och coola…

Nu står hallen full med skrymmande barnvagnar, blå IKEA-kassar, flytvästar, någons kudde (” – för den kan jag inte sova utan!!!!”), gossedjur och annat krafs! VAD HÄNDE!? Och NÄR HÄNDE DET?

Jag kryssar fram emellan diverse pack-öar likt en orienterande Annichen Kringstad, jag vet exakt vad varenda astmaspray & vällingdispenser ligger. Ibland stannar jag upp och får panikångest – Gud hjälpe mig, vi ska ha en till!

Jag har tvättat, strukit, planerat och packat. För 3 personer. I 4 dagar.
Fredde packar sitt. I sin fina glassiga FLÄCKFRIA Orskov läderbag. Han lägger alla sin skor i små fina skopåsar och suckar sen lite trött när han kliver över Duplofärjan byggd i Scandlines-modell…

I morse meddelande han högtidligt, innan han drog iväg: ”- Okej, när jag kommer hem ikväll, packar jag bilen och monterar om barnstolarna!”

Bussigt! Skitbussigt! Jag tar en sliten IKEA kasse till och trycker ner alla mina kläder och svär i det tysta…
Vänta du bara tills de är lite äldre,  då har du boysen med dig i biltvätten, till däckbytet, på windsurfingbrädan, i kanoten, på jogging turen och på BilTema.

Och då har jag klippt sönder varenda blå IKEA-kasse och glassar runt med snygga handväskor dinglandes i armvecket, MEGA-latten i ena handen, lite filmstjärneaktigt bitandes på solglajjorna i mungipan, mobilen med någon snattrandes väninna inkörd under hakan och sjuuuuuuukt höga klackar igen! You just wait!

Ska bara stryka ett par ton till, torka ett par snorsträngar med höger tröjärm och föda lite barn, men sen – sen åker mjukisbrallorna i soptunnan och då ska jag använda min fina college BY ZOE’ VARJE DAG! I alla fall varannan…

Chanelinspirerad kavaj i collegetyg med snygga råa kanter och T-shirt från By Zoe’,
jag har köpt mina på Holy Moly, ring för beställning,
baggy leopardbyxa Zara, grå tubtop (egentligen tubkjol) H&M.

 1. Haha ha.
  Jag har följt din blogg ganska länge nu men inte kommit mig för att skriva någon kommentar men nu MÅSTE jag bara. Åh, jag bara älskar ”Vi hade i alla fall tur med vädret”. Och då menar jag inte filmen utan det du skriver. Jag kan läsa det om och om igen. Fast jag inte riktigt är i samma situation är det helt underbart klockrent sant och så lätt att känna igen. När jag läser din blogg kommer jag att tänka på att du måste vara den ultimata bloggerskan. Du omvandlar vardagliga, ofta ganska tråkiga, händelser till att bli något roligt och intressant att läsa. Man skrattar lika mycket åt dig (det du skriver) som sig själv. Man mår helt enkelt bra. Du borde nog tänka på att skriva en bok någon gång.
  Och förutom det – alla fantastiska tips som sådana som jag inte orkar, kan eller vet hur man ska hitta dem. Jag är nyfiken varje dag på vad du ska skriva nästa gång. Ett jätte-tack till dig.

  1. Finaste, finaste människa! You’ve made my day! TACK, Tack oct tack – jag tror inte att du förstår hur glad jag blir för sånt här!
   Och så härligt att höra att du gillar min blogg! Jättekram till dig!

 2. Mitt i prick!
  Varför utsätter vi oss för detta? vi kvinnor? Jag tycker i stort sett hela helgen går åt till att plocka undan, städa, tvätta..Jag packar ALLTID för mig och barnen och mannen packar til sig själv. Han skulle nog packa till barnen om jag bad honom, men varför ska jag ens behöva göra det? I helgen skulle vi ha en middagsbjudning lite ironiskt har jag varit uppe tidigt med barnen så att han skulle få sovmorgon. Vi hade bakat scones till frukost och jag har städat av det sista, mannen kommer upp efter sin 10 timmars sömn och utbrister, jag tar med sonen och spelar lite tennis så kan du ta dottern och åka och stor handla! Tack för den!!Vart finns omtanke? jämlikhet?
  Hmmm!
  När kommer nya bebisen? trivs du med ditt nya liv utanför storstan?
  Kram

  1. Ha, ha, fler än jag alltså! Japp, svor att jag aldrig skulle hamna här och ibland, så gillar jag det faktiskt…
   Om allt går bra kommer babyn i december och ja, jag ÄLSKAR att bo i Höganäs och andas in lugn och hav varje dag!
   Men man ska aldrig säga aldrig, kanske blir det storstad någon dag igen, men då hyr jag ut så jag kan komma hem!

 3. Haha, sjukt bra skrivet om packbestyr och barn! Bävar redan för midsommar..
  Vilken härlig blogg! Hittade hit i dag.

  Kram Lina

 4. Tack fina du för skön mode-inspiration! Du visar att man även som 40+ kan klä sig coolt och snyggt!! Och att man även kan skaffa barn senare i livet..:) Det är stärkande och härligt befriande att följa din blogg! Skönt att du mår bättre igen.
  Kram å Trevlig helg!

  1. M! Jag tror inte du förstår hur glad jag blir för ditt inlägg! Jätteglad, det värmer massor och det är dessutom precis det jag försöker åstadkomma med det jag skriver – att man inte behöver bli tant, ge upp eller bara gömma sig i storblommiga tunikor för att man blir mamma, äldre eller större… Barn senare i livet – ja, i mitt fall träffade jag rätt först senare, så då blev det bara så – och vi har haft tur.
   Hoppas du fortsätter läsa! Och kram tillbaka!

 5. Haha Gabbi,känns igen. Vi gör slavgörat och de glider in och fixar det lättaste.Hoppas du mår bra? Många kramar/ Mathilda

  1. Räkmackemännen, känner du till dem? Nåja, nu står Fredde i snickarställ och bygger friggebod i myggsvärm, och jag sippar på kaffe & bloggar, skyller på gravidmage och fortsätter softa runt här inne… det känns som det jämnar ut sig. Jag mår ok, vi tar en dag i taget , vissa bättre, vissa sämre. Kramar

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..