Jag fattar dem inte…

Förlåt, jag är helt säker på att jag förnärmar eller irriterar någon nu, men jag fattar inte tunikor och dess storhet. Vad är det med dessa och 95% av vår kvinnliga befolkning?
Hela sommarsverige glider runt i dessa. Jag förstår dem inte. Vad är det för fel på tröja/kjol eller klänning?

Varför väljer varenda kvinna ”mellantinget tunika” som gör att man som oftast ser ut som en förkrymt jättebaby?
Visst, jag fattar att det är skönt. Det glipar inte och det döljer. Men det finns det andra plagg som är och gör också. Var jag än går ser jag dessa ”Babydollplagg”.

Och så sätter man korta tajts till – det gör inte siluetten eller figuren till det bättre. Vill man förlänga eller gör det bättre av sina features eller tillkortakommanden, så ska man undvika den här ”säcken” – man klipper kroppen på tre ställen. Det gör att man bara ser kortare, kompaktare och stabbigare ut.

1. Först klipper vi under bysten, där ofta första resåren eller knytet sitter.
2. Sen kapar vid på bredaste delen på kroppen hos de flesta – över stussen.
3. Slutligen sågar vi vid fotknölarna.

Man förkortar och förtjockar benen med tajts. Och dessutom bär de flesta någon typ av gladiatorsandal till – vilket gör att man dessutom klipper till en gång till. På halva vaden.

Som sagt – bara MIN PERSONLIGA UPPFATTNING. Prova att ta en lite längre klänning, under knäet eller vid vaden – och skippa tajtsen.Valmöjligheten blir större med platta ballerinas, stövlar, klackar, gympadojjorna och till och med gladiatorerna till, då du inte klipper benen på flera ställen. Eller ta en tröja/blus/sweat med kjol till, kort eller lång.

Är det ”muffinstoppen” du vill dölja med vida tunikan, dvs. den där irriterande magvalken – så tänk på vad för tröja/klänning du väljer.

Smal upp till, tajta till toppen och ta en vidare kjol. Kraftigare upptill, ta en ”box:igare” tröja och snävare kjol. På det sättet framhäver du den snyggare delen, beroende på vad du väljer. Väljer du klänning och vill trolla bort valken – sätt skärpet under bysten, på höfterna eller kör en kofta, kavaj eller annan variant av ”trygghetswrap” runt just det du inte gillar…

Nu smiter jag några dagar för det här regnet gör ingen gladare – idag till Marstrand, så då får det bli marint tema. Ska se om jag kan muta mig till en bild på mig och mina lakejer…

Skön tisdag!

 1. Nej,, tunikor gör inte att man ser större ut, beror helt och hållet hur man använder dom,,jag trivs i dom och vem är det som bestämmer vad man kan ha och inte ha när man är stor, så länge man trivs i det, jag använder hm,s kläder, inga fel men man är ändå dock begränsad….
  För så länge man använder det man trivs i och mår bra gör att man är snygg och andra trivs i ditt sällskap,,,det här är bara löjligt,,,,

 2. Ursäkta, men vem är du som vet hur det är att vara tjock,,jag måste ha tights så det inte skaver, jag är kraftig och många klänningar passar inte då de fastnar på höfterna, då är det skönt att ha en tunika som inte fastnar på höfterna.
  Om det stör dig så titta inte på dom, herregud vi lever på 2000 talet där alla har rätt att ha på sig vad man vill, tänk om nån kritiserade dig för dina kläder, inte kul,
  Och innan nån säger att jag ska banta så vill jag inte det, är frisk och älskar min kropp förmodligen mer nu än när jag var smal.
  Om du stör dig på tunikor, så vore jag glad om du kunde göra kläder för kraftiga då utbudet är litet, det är inte lätt att hitta kläder idag, så då får man köpa det som finns och om det finns snyggt så är det oftast väldigt dyrt,, så kom igen, kom med en klädlinje för tjocka och prisvärt utan tunikor då förstår jag dig mer….
  Mvh Carita

  1. Hej Carita, jag är ledsen att jag irriterade dig.
   Dock var det så, att jag skrev jag inte tycker tunikor är fint och jag inte förstår dess storhet – jag tycker de är som t ex ”Foppatofflor” vilka jag också tycker är extremt fula – hur sköna de än må vara. Och precis som du skriver så lever vi på 2000-talet och alla har rätt att ha på sig precis vad de själva vill, det inkluderar väl även mig? Jag poängterade att detta var min personliga uppfattning. Jag står för den.

   Däremot jag håller med dig gällande svårigheten att hitta passande kläder för olika kroppstyper. Jag har både långa, korta, bredare och smalare vänner som finner det svårt att hitta passande saker plagg för just sin kropp.

   Det var även några här som tyckte som jag gällande tunikorna och de kan ju ta del av mina tips, och du, som flera andra, trivs i tunikor ska självklart fortsätta använda dem och strunta vad andra tycker eller tänker.
   Gabriella

 3. Ha, ha. kunde inte sagt det bättre själv;) & innan jag ens nått till delen du beskriver med tights hade jag målat upp för mitt inre-en dam i vid tunika (gärna storblommig el med spetsar en masse )med vita tights el piratbyxor till… Tror helt enkelt det beror på bekvämlighet, som en uniform lixom, sen att de stora kedjorna pumpar ut tunikor, år efter år efter år gör ju att det blir en likriktning utan dess like…då ligger väl ”trygghetswrapen” (bra ord där) nära till hands när det skall shoppas nytt. Personligen tycker jag faktiskt att en fin skir tunika el blus kan vara superfräscht, men antingen lång till långa gärna lite vidare byxor el varför inte med dragsko & lite kortare modell med ett par riktigt snygga jeans till. Skulle dock aldrig bära tights, man kan aldrig se klädd ut i ett par, de hör till tränings el hemma plagg för mig.
  Ha d fint på Marstrand!

 4. Sofie skriver:

  ”trygghetswrap” – den är riktigt bra.

Comments are closed.

LOADING..