James Bomb och partybromsar.

 


Morgondopp i all ära, man tycker man ska hasa ner på stranden i strålande sol, glittrande stilla hav och lagom skriande fiskmåsar ovan huvudet. En ypperlig idé tyckte Fredrik och jag denna arla morgon och skuttade (snaraste stampade gällande mig) glatt ner och krängde på oss badkläderna och snappade åt oss handdukarna för att mötas av två riktiga partybromsar…

En vrålar för att han har fel färg på badbyxorna, och vid det här laget har vi lärt oss att gastandet blir bara värre om familjens 4-åriga tyrann inte får som han vill – han kör med härskartekniker och det är bara att fara runt som de underdåniga tjänare vi är och lokalisera fram dessa eftertraktade ljusblå. Och varför den andre vrålar i kanon vet man inte riktigt ännu, då han har svårt att förmedla sig men att göra det med högre och längre vrål har han i alla fall snappat upp, funkar…

Med stressen av att väcka alla grannar, med dessutom övernattande sommargäster, försöker vi i skallgången på badbyxor samtidigt hjyssa dessa två grinspikar – det funkar så där….

Vattnet är iskallt men för att uttrycka mig positivt – uppfriskande – och det känns ljuvligt att få njuta av kaffe och god frukost efterråt. Herrarna parkerar vi på altan med sin agentböcker. Vår äldste, Alec – är en stor fan av agenter, speciellt hemliga sådana, storfavoriten är Finn McMissile från filmen Cars 2. Och nu har jag även introducerat honom för min favorit på lördagkvällarna – James Bond.

Mr. Craig är min favorit – och i smoking. Finns det något vackrare plagg på män? Eller kvinnor? Såg Ni Eva Dahlgren på Allsång på Skansen igår? Det gjorde jag eftersom jag sympatitittar – men hennes snygga svarta byxor med smokingrevärer – sådana ska jag ha till min collegetröja eller stickade varianter i vinter.

En kul variant på smoking är Galliano’s red stripe tux trousers – sätt sidenrevärerna på insidan av byxan i stället. Smokingbrallan kan man klä ner med storstickad tröja och ett par sneakers till. Eller klä upp med klackar och siden blus.

Jag missade ett smokingbröllop i maj och chansen av att få njuta av min make som Mr Bond, i smoking.

Eller som Alec kallar honom, James Bomb. Nu blev liksom inte Mr Bond lika cool längre. Jag associerar honom helt plötsligt med Peter Sellers och Bömber…

Skön onsdag!

 

 

  1. Sofie skriver:

    Underbart att läsa din blogg som vanligt. Förutom alla nödvändiga tips är det lika kul varje gång man får ett skratt, åtminstone ett antal leenden, när man läser.
    Kul med allt kring James Bond den här gången …. synd bara att du har fel favorit-Bond. Den lille blonde vispen kan slänga sig i väggen när den riktiga Bond – Sean Connery – visar hur en riktig Bond ska vara. Till och med Bömb-Bond är ju bättre – fast då på ett annat sätt haha. Men smaken är ju olika…..har jag hört haha.
    Tack för allt du skriver Gabriella – sluta ALDRIG!

    1. Tack, snälla fina rara du! Du skriver alltid så söta kommentarer som gör mig så glad! KRAM

Comments are closed.

LOADING..