Hjärnspöken.

Idag vaknar jag dunderförkyld och släpar mig ur sängen, som gravid ska man ju bara använda sig av koksaltsvattennäspray – det händer nada. Desperat letar jag efter annat i våra enorma medicinförråd – jag är en riktig pillertrillare. Hittar pojkarnas barnspray, det borde ju vara skonsammare än vuxnas…

Vissa dagar är ibland bättre och vissa ibland sämre. Vad jag inte gillar med mitt tillstånd just nu är att jag aldrig vet hur jag mår eller vad kroppen och huvudet orkar med. Man är så van vid att ha en kropp som man vet vad den håller till och nu kan det helt plötsligt bara svänga till och jag kan spendera lång stund helt däckad av yrsel och fruktansvärda illamåenden, för att 2 timmar senare stå och baka hallonpaj – och må hur bra som helst.

Det är lite stressande men främst irriterande. Ibland blir det för mycket hjärnspöken och för många oroande tankar, som jag försöker slå bort, och att bara vara och gilla läget. Svårt för ett kontrollfreak och trygghetsknarkande typ som jag, som helst vill veta allt i förväg och står med busskortet i högsta hugg – 15 minuter INNAN bussen kommer.

Vi har haft långa fina och sköna dagar på vår strand, vi har satt ner stolar och det är skönt att bara sitta och vara med, och jag har badat flera gånger. Vännerna dyker förbi med bullar och hemmagjord flädersaft, syster och svåger med lunchtillskott och andra bara för en pratstund och det känns jättehärligt.

Vi försöker att ta dagen som den kommer och göra det enkelt för oss – ofta har vi varken lust eller ork att laga mat nu och då blir det favoriten BarBord i Vikens Hamn och glass från kiosken bredvid innan vi åker hem och lägger oss på altan. Igår var det så varmt att ingen kunde vara på övervåningen så Jack fick somna ute. Efter att ha läst Hänt i Veckan, man måste ju hålla sig à jour…

Sådan här dagar känns fashionistan i mig långt borta och det blir bara sånt som är skönt och mysigt, har en mjuk känsla mot huden och inte sitter åt någonstans – ”Feelgood plagg” – kanske inte det mest stilfulla – bara det är en lyx i sig!

Och ett par bra solglasögon lyfter det mesta och är också sköna att gömma sig bakom ibland.

 

LOADING..