Hemmakatt med fredagspizza.

Ca 03:00 – väcks av överförfriskad makes ingång.
03:05 – son 1 vaknar och vill komma in till oss.
03:15 – son 2 vaknar och vill detsamma – och från dess har jag legat vaken. Tills fågelidioterna utanför satte igång med öronbedövande morgontjatter och jag inte stod ut längre. Försökte smyga ner, men se – det gick inte – son 2 kom gnällande i hasorna. Välling och Händige Manny till honom och starkt kaffe till mig.

Väninna på morgonpromenad med vovve sms:ar: ” – Är du vaken?” Mitt svar blir: ” Ja, men kan inte prata, har tappat rösten”… Lovely.

Spiller halvt ut det varma kaffet och svär en smula över fläckarna på det vita bordet. Bryr mig inte. Går förbi hallen, plockar upp jeans och skjorta från herrns beachpartykväll, droppar i tvättkorgen, som han aldrig hittar (!), en urdrucken nappflaska fiskas upp på vägen tillbaka, snubblar över Duplobitar på bilmatta, svär till igen, suckar, tittar på den överfulla diskbänken som jag inte orkade ta tag i igår kväll och tänker tanken på att plocka ur diskmaskinen men överger den snabbt, plockar upp tvätthögen från köksstolen för att förflytta den till fåtöljen vid tv:n, kanske orkar jag vika den sen. Eller inte. Slänger på Jack ny blöja i farten, sms:ar med syster, ser en ledsen Azalea, den får vatten från glaset som jag glömde  vid tv:n igår. Hinner ta åtskilliga sippar kaffe. Hör stegen från son 1 i trappan, kollar att iPad:en är laddad, öppnar altandörren för mer luft. Går förbi badrummet och råkar få syn på mig själv i spegeln. Hu!

Jag ser ut som Skibum från Hell – jag måste lära mig att ta av mig mina solglasögon! Vi talar äkta tvättbjörn – bortsett från tendens till mörka ringar däremellan. Letar efter kastanjevattnet för att jämna ut otyget. Japp, min fredagsmorgon börjar finfint!

Funderar på när partyluften gick ur mig, det måste varit för en sådär 6-7 år sedan, jag som älskade utelivet, jag blev liksom plötsligt bara trött. Och när vi var ute sa jag att jag skulle besöka damrummet och sedan smet jag och satte mig i taxi hem. Jag har blivit en riktig hemmakatt. Bra eller dåligt. Men det är vad jag gillar mest.

Jag antar att det blir CocaCola och pizza till middag ikväll – till barnens stora förtjusning och makens återhämtning. Inte mig emot! Skön fredag i fortsatt massa sol, jag hänger i skuggan med halmhatt och nässpray…

 

Det här fina skärpet från Sandwich_ hittade jag igår, sätter jag till mina likafärgade Acnestövlar i höst.
Samt dessa klassiska marinblå munksweats som med alla säkerhet blir det jag hasar omkring
i när vår efterlängtade pys kommer. Hittade dem på Lager 157 i Höganäs, från SVEA.

 

LOADING..