Min borg och dess basgarderob.

 

Jag har älskat det här huset från första stund. Trots att jag inte hade sett det förrän flyttbilen och vi rullade in här den 13 januari 2010.
Fredrik hade ensam tillsammans med mina föräldrar varit här och tyckte om det. ” – Är det inget fel på huset, så köp det!” blev mitt svar. Och jag vet att jag tänkte, vad är det värsta som kan hända? Att vi inte trivs? Då får vi flytta tillbaka. Och med den utsikten kan det inte bli fel. Det blev det inte heller.

Och nu ska vi äntligen, efter 2, 5 års tänkande, ritande och tjafsande om bygglov riva, bygga ut och göra om. Huset behöver det. Vissa dagar regnar det in, skjutdörrar har svällt så de knappt går att öppna, kökets luckfronter får man i handen, tvättmaskinen har redan lagt av, jag hoppas kyl/frys håller den här månaden ut, det finns inga garderober och knappt några skåp, alltså ingenstans att lägga grejor, övervåningen är trång och opraktiskt för en familj på fyra, än mer för en på fem.

Och trots det och lite andra personliga motgångar har det funkat, trots att huset är trångt och tungrott, vi hänger mest allihop i vardagsrummet och det är nästan som att bo 4 personer i en 2:a, som många faktiskt gör. Och vi är fortfarande gifta, ha, ha.
Nu ligger soffor, matbord, kök och annat på Blocket och förhoppningsvis kommer någon att vilja ha det.

Jag ser faktiskt fram emot att börja packa, att stuva undan och gå igenom alla saker, rensa ännu en gång och försöka vara lite mer selektiv. Vad är verkligen inte nödvändigt att behålla och vad vill jag inte vara utan?

Och så ska jag även försöka tänka gällande min garderob – vad ska jag nu behålla när graviditeten är över, när jag kan använda vanliga kläder igen, vad ska säljas, lämnas på Loppan eller slängas. Jag har den senaste tiden funderat på den ultimata basgarderoben – och det är vad som blir mitt mål gällande rensning. Vad behöver man i den? Och vad behöver man inte? Vad tycker Ni?

Vad är viktigast i just Din garderob? Jag är nyfiken! Ge mig Dina tips… Och jag återkommer med mina när jag börjar få pejl på dem…

 1. Ella skriver:

  Hej! Vilka otroligt fina bilder. Tänkte be dig om lite hjälp och hoppas att du har tid och lust. Jag har precis gått ned en hel del i vikt och är därför i stort behov av en ”ny garderob”. Om man skall börja om från början nu i höst, vad skall man tänka på? Vilka basplagg kan vara bra att bygga upp en garderob kring? Hur skall man tänka? Jag är 40 år så jag vill inte försöka se ut som en tonåring men inte heller som en ”tant”. Ha en fortsatt trevilg sommar och lycka till med trean, kan bara säga att nummer tre är helt ljuvlig att få och kändes för mig som en stor bonus!
  /Ella

  1. Tack snälla du! Ja, nr 3 är verkligen en bonus för oss också! Vi är så glada! Självklart har jag både tid och lust att hjälpa till! Vad roligt och spännande! jag mailar dig även på din privata adress så kan vi börja så, kanske har du även möjlighet att skicka mig några bilder före/efter så jag vet vad jag har att ”jobba med/utgå från”?
   Jag återkommer under dagen/kvällen!
   Gabriella

  1. Och Ella, några rader som beskriver dig och din stil nu, och lite vart du ”vill”.

Comments are closed.

LOADING..