Grå ruggig massa.

 

Jag fryser, och jag sneglar konstant på de gossiga varma tröjorna och koftorna – och fnyser åt de skira och vita sommarplaggen. Hur sugen är man på att glida ner i en linnevariant med volanger som bara fångar iskall vind och får mina orakade ben att  se ut som en död kyckling?

Så trött och ganska mycket besviken på att vi har fått en veckas värme på massor av alla dessa sommarveckor. Och visst det är I-landsproblem, och världsliga ting när folk krigar, svälter och dör. Jag blir nerslagen varje gång jag slår på nyheterna. Men jag tycker att det är tråkigt. Ändå.

Jag gillar inte att frysa så jag har gjort det enda rätta. Plockat fram vinterjackan när det blåser, stormar och inte är utesittarväder – för ute ska jag äta min middag. På sommaren. Vid havet. Basta.

Och jag har införskaffat en vintervariant, bäst att vara förberedd, man vet aldrig när det börjar snöa! Det blev en varm och gosig sak. Sen är det lack och läder som gäller i höst och vinter. Och även om jag älskar skinn och läder, känns det inte som det ultimata valet av funktionsplagg för Höganäs höst & vinterstormar, med tanke på hur vinterstövlar ser ut efter saltbeläggning, riskerar jag kanske att det ser ut som jag köpt en jacka av zebravariant. Så jag väljer en blank. Och klassisk.

Traktorföraren som körde över våra solstolar kom tillbaka och bad om ursäkt, och då kan man inte vara arg längre. Ens garden sjunker och ”argluften” går ur en – man blir bara glad av att det finns rara och ångerfulla människor. Plötsligt blev det bara en rolig syn att skratta åt! Jag ska printa ut den här bilden och rama in till min framtida fotovägg och se på den och minnas en här sommaren, som kanske inte den bästa, varmaste eller skönaste – men som en bra en ändå.

Idag slängs det trasiga tvättmaskiner, bryts loss plank och rivs ner lampor, kanske körs det en sväng till både tipp och Höganäs nya Saluhall som öppnar idag, för någon delikatess – allt medan jag ligger tillbakalutade på en saccosäck och tittar på – sofforna hämtades också.

 

Den grå lättviktsjackan är från Peak Performance.
Se också http://www.facebook.com/hoganassaluhall samt http://hd.se/hoganas/2012/07/31/hoganas-saluhall-har-smygoppnat/

LOADING..