Mamma, varför måste man pussas?

Ja, varför måste man det? En 4,5 årings frågor är ibland inte helt enkla att svara på. Och en mammas stora besvikelse när en puss besvaras med ” – Usch!” och torkas bort – tas inte helt enkelt heller… Och jag antar att de inte kommer bli mer pussvänliga ju större de blir – inte på sin mamma i alla fall…

Vårt hus börjar likna sophanteringsstation. De rum som vi tidigare använt som ”skräprum” går inte längre att användas, då vi konstant river delar där – så en del av vardagsrummet har blivit storage för det som skall med till hyrhuset, en del för det som skall magasineras och en del för det som skall slängas, återlämnas och skänkas.

Jag som gärna vill ha det vackert omkring mig försöker att se bortom all mess och inte deppa över de svarta fyrkanter tavlor och foton efterlämnat, eller alla spikar och spikhål som numera är synliga och ger ett solkigt och ledsamt intryck…

Jag försöker fokusera på det som bara måste göras och sen pausar jag och blandar upp med annat vackert, som att titta i tidningar och på Fashion TV på Star. Höstmodet är kul, snyggt och så inspirerande. Men trots att det här blåser kalla vindar och regnar och verkligen är riktigt oktoberväder så vill jag inte riktigt ge upp hoppet på att vi får lite sommar till – och att man får sätta på sig lite mera vitt innan dunjackan åker på. Kanske något man nu kan hitta på alla reor och spara inför nästa sommar och dess värme…

Spetslinne från Henry Cotton’s, bomullslinne från American Vintage, bomullslinne från H&M (finns varje år) och slutligen gammal frottétub från Twilfit – men liknade har funnits hos flera kedjor i olika utförande och tyger.
Översta bilderna fotograferade jag ur Femina Nr 7 2012.

  1. Själv tycker jag det är grymt viktigt att barn lär sig att man INTE måste pussas. Integriteten är viktigt att bygga upp på alla plan och att bestämma över sin kropp är ju och À och O. Vi frågar alltid ”vill du pussas?” och om sonen säger nej, då blir det ingen puss. Vad händer när det är någon ha. Verkligen inte vill pussa någon gång… ? Då gäller det att veta att man alltid har rätt att säga nej!

    1. Charlotte, självklart tvingar jag ingen att pussa mig. Och självklart är integriteten jätteviktig för dem att få bevara. Det jag skrev var att det skär lite I MITT MODERSHJÄRTA, då jag så gärna vill pussa på dem.
      Gabriella

Comments are closed.

LOADING..