BUBBLARE: Metropol Höganäs – med egen saluhall.

Vi får ta män i uniform och min glittriga paljettsjal i morgon. Idag blir det bara om Saluhallen & Cashmere/Kashmir/Cashmir knit’s.

Head’s up, Ni som gillar Skåne, här kommer en ordentlig bubblare!

I fredags besökte vi Höganäs nya saluhall. Och nu vill jag åka tillbaka. För mera mat. Och för den sköna feelingen. De snygga uppläggen. Och för att priserna var humana. Och för att få allt inslaget i det där enkla bruna pappret och nerstoppat i samma typ av kasse – lite mer internationell känsla, lite mer skönt slarvigt och inte så svenskt – inte i förpackningar tydligt märkta och hårt plastade så vi vet exakt vad som finns i och hur det ser ut.

Det här är mer som att komma med sina handplockade varor från någon liten lokal marknad någonstans på kontinenten, och mer som julafton, ni vet överraskningskänslan när man packar upp och inte vet vad som ligger i just det paketet.

I de enorma coola kylskåpen, allt skapat i råa material, hänger allt en köttig typ kan tänka sig, och för de som vill ha annat, fisk, grönsaker, frukt, bröd, chokladtryfflar – är diskarna till bredden proppade med fantastiska råvaror och allt är SJUKT snyggt upplagt och arrangerat. Och allt ifrån Kullabygden. Ekologiskt och närodlat. Det känns så nytt och kul och det finns så mycket att titta på.

Saluhallen är en skatt i sig – och att den sedan är ligger i de gamla ugnshallarna i Höganäs – där Magasin 36 (antik/modern inredning), Butiken (kläder & Lifestyle), Höganäsgruppen (Keramik), Höganäs Saltglaserat (Keramik) och Tine K’s agenturer med flera, redan huserar, gör saken ännu bättre.

Allt koncentrerat på ett och samma ställe. Att ströva runt i dessa lokaler gör vem som helst lyrisk. Saluhallen erbjuder ett helt nytt grepp, det känns som att vara mitt i ”Meat Packing District” i New York. Kunnig och trevlig personal finns överallt och allt är så smakfullt gjort och det märks att det är genomtänkt, det blir ett naturligt flöde i hur vi kunder rör oss och även om det är massor av folk blir det inte trångt och stökigt utan bara gemytligt och trivsamt!

SaluHallen har också ett befintligt café, så vill man inte handla kan man bara slå sig ner med en god kaffe eller te och njuta av atmosfären och insupa dofter, lyssna på konversationer och kolla in folk. Snart öppnar även större restaurang i de övre lokalerna – det här blir bara bättre och bättre.

Vi kom där ifrån med bland annat saftiga ryggbiffar, en bit Morbier och gudomlig baugette, bakad på plats. Vår kväll blev mycket njutningsbar! Och kylig!

Så letar jag fram min fina poncho från Lotti P och funderar på en stor sjal därifrån och så skulle jag så gärna vilja ha en av dessa fina kashmirtröjor från bloom eller Holy Moly. Men så länge får det bli en kassa till av Saluhallens egenodlade tomater. Och kanske en burk av deras tomatmarmelad till osten…

 

LOADING..