Huset som Gud glömde, Southfork eller Sävgatan 5…

 

Där bor vi. Just nu. Jag har liksom börjat blunda när jag går igenom kök och vardagsrum. Inte för att jag var någon städfacist innan heller men nu, ja, jag vet inte vad jag ska säga. Att man kanske skulle kunna blästra en hel friggebod med det sandintag som vi numera trampar omkring i – alla har gett upp, ingen orkar dammsuga, (inte för att våra söner någonsin dammsuger), men vi kör internationell feeling numera och behåller skorna på inne.

” – Har du kollat under elementet i hallen?”, säger jag till Fredrk i förbifarten, ” – Det är sjukt stora dammigt där!”
” – Är det?, säger han”. Och så garvar vi.

Och detta kommer från den man som höll på att få mig att bryta ihop med sin städmani våra första år ihop, han spenderade timmar med dammtrasa och svabb. Och gjorde sig av med tre av de städerskor jag hittade. De hade inte torkat av uppepå fläkten…

Nu ligger alltså byggdamm från rivning, vanligt damm och halva sandstranden inne hos oss. Det är intressant men inget som irriterar ihjäl mig längre.

Det är befriande skönt att bara fösa undan alla högar av något, när vi ska bygga lego eller lägga oss på golvet för att läsa Titanic eller om Vasa. (Japp, den fasen håller i sig, vi är inne på år 2 nu). Men jag är inte lika avslappnad befriad när jag vill ha just de sandaletterna som jag tänkt ut och de inte finns att finna. Jag har haft samma tålösa skor i 3 veckor nu.

Soffor, duschväggar, matbord, lampor och nu även köket är sålda på Blocket. Om tio dagar packar vi ihop oss och flyr. Och jag vet inte om jag tänker lyfta dammsugaren tills dess. Vi får se. Dock tar jag gärna emot tips på charterresa med All Inclusive inom 6-7 timmars resa.

Snart börjar Dallas igen, som jag längtar! Gissa om jag ska sitta bänkad och få sköna flashback’s från när jag var typ 14-15. Jag hoppas så på att Sue Ellen bara slirar in med en Southern Comfort i näven, väser något med sin darrande underläpp och sveper ut igen, med blårävspälsen släpandes i den andra. Och så en sån där skönt ”Glamour-zoom” på J.R., ni vet när de fryser bilden och sen kör några sekunders för lång paus, innan de börjar om på samma ställe igen.

Men framför allt ska jag spana in och hoppas de behållit lite av det coola ”outfit’sen”, kanske kan man snart våga plocka fram de spetsiga, ljusa Tony Mora bootsen med skönt bakåtlut på igen?

Tills dess drömmer jag om dessa petroleumblå från danska Ella & Edith. (Spana dessutom in siluetten på leopardkjolen, fin, va?) Eller kanske sidenklänningen på 50% från deras systermärke Epouqe. Riktig ”Pamela Ewing feeling” på den…

Ett som är säkert är att min svåger, Robert och hans nyinförskaffade Stetsonhatt kommer att vara med. Fler än jag som kommer sitta bänkade 20 augusti?

 

 

 

 

  1. Moahaha! Vad skönt att höra att man inte är ensam om totalkaos inomhus. Vi är bara hemma för att tvätta och handla mat, sedan har vi åkt ut på sjön igen. Men nu är semestrar slut och det är tydligen dags att – städa. Blä.

    1. V, det är så sunkigt här nu att jag faktiskt känner hopplöshet. Ska försöka ta ett ryck med dammsugaren och en trasa idag, det är ändå 9 dagar kvar att leva i det här… Ljuvligt med sjön, men hade ni sol nu, eller hade det blivit kallt!?

Comments are closed.

LOADING..