Hunky Dory Power.

 

 

 

Jag försökte hela eftermiddagen och kvällen i går att vara ”lös” & ledig, och bara hänga runt.

Det gick sådär. Det passar liksom inte mig, jag är mer som Magnus Härenstam i ”Fem myror är fler än fyra elefanter”, lite stört kontrollfreakig…

Jag gillar att ha saker uppstyrda, att svara direkt på sms och mail, att återkomma på saker, att dubbelkolla, att veta, att planera och att få släppa klara puckar.

Så jag förbereder. Och blir så sjukt, enerverande störd när andra inte gör det. Men inser att det bara är jag som lider…

Det skulle det göras pannkakor. Det tar tid att steka pannkakor till tre hungriga storätande killar, man får börja i tid, (för annars har man 2 vrålande och matilskna killar som nästan dödar varann och dessutom får mina trumhinnor att skaka), men då kommer min ”extremt spontane man” på att han tycker att det skall vara rabarberkräm till pannkakorna…

Den enda rabarber vi har  – är den som växer i vår trädgård utanför…

Japp, så nu har jag lämnat köket, de tre har hittat recept på rabarberkräm på nätet – jag gissar att vi kommer att äta om ganska många timmar…

Jag smygkikar självklart runt hörnan för att kolla status var tredje minut, och vill gärna komma med manande tips – men behärskar mig. Det är lugnt, kul med spontana infall, visst, sure thing, jag chillar på det. Och djupandas för att inte få flipperspel!!!!

SVENSKA HUNKY DORY vann årets guldknapp, se Amelias artikel – och gå in på deras sida Hunky Dory Lookbook och kolla in sköna stilar!

Det är så fint med lite ”box”:iga toppar, jackor, tröjor etc till de smala byxorna och höga klackarna. Och jag har ju FÖRBERETT min höst/vinter med dunjacka och blir extra glad när jag ser att den påminner om deras.

Deras siluett på klädvalen tilltalar mig och det kan tyckas svårt för någon som jag som har lika lång rygg som ben (!) att få till det. Men det går, även för oss utan 2 meter långa ben. Det gäller att välja rätt byxor, (så att inte allt blir stort och bylsigt/box:igt) och rätt klackhöjd till. Stort uppe – smalare nertill och tvärtom. Prova. Och låt mig veta om Du tyckte det funkade.

Imorgon drar vi temat ”Avslappnad elegans”.

 

 

 

 

 

 1. Malla skriver:

  Håller med, jag har oxå lång rygg o korta ben, vissa klädkombinationer ser för roligt ut på mig. Som kostym där kavajen inte riktigt når ner till kanten på de för lågt midjeskurna byxorna och då jag har valt för platta skor till. Då krymper benen ännu mer och magen putar ut. Man lär sig så länge man lever, men tråkigt att det hänger för mycket felköp i garderoben. Det är då jag gömmer mig i oversizeklänningar o boots. Därför tar jag tacksamt emot tips på bra kombinationer! Smala underdelar med lösa t-shirtar har varit favvo i sommar. Nu gäller det att tex hitta bra jobbkläder, jag är ute efter skjorta som är lite lösare, alla dressade skjortor smiter åt om magen och är för korta och går ej stoppa ner i byxorna (eller så finns de boyfriendvariant som är för långa och går ej att stoppa ner för den skull…) Är grymt sugen på skinnbrallor, men passar det på ett kontor? Har du bra tips på några som är i jenasmodell och som ser lagom tuffa ut? Hunkydorys är lite för tuffa för mitt jobb ;-) Är även jag kontrollfreak, jag steker aldrig pannkakor (har 3 barn – alltid hungriga), ugnspannkaka med bacon är det jag fixar för då kan jag FÖRBEREDA! Tack för en bra blogg!!

  1. Ha, ha, ja, ugnspannkaka kanske får bli min grej också framöver… Jag tycker du ska satsa på ett par skinnbrallor till hösten, och köp ett par i fuskläder om du inte är säker på om du verkligen trivs i dem, H&M och Gina Tricot har med all säkerhet det. Vill du lägga mer pengar på ett par riktiga sen så kör på några i MJUKT nappa och utan en massa extra detaljer – de behövs inte, skinn/läder är snyggt i sig. Jag kommer med inlägg om detta på fredag. Kör klassiskt snitt på dem, och antingen helt raka och inga fickor alls eller mer pösiga och lösa med gubbfickor. Jag har olika modeller du kan se i fredagens inlägg. Och ja, skinnbyxor kan man absolut ha på kontor – men kör dressad kavaj och blus till så det inte blir för mycket rockstjärna över det hela – det kan du ta till på helgen, ha, ha!

   Blusar tycker jag är fint när de är en smula längre och lite lösa men ändå figursydda, jag är mycket svag för knytblusar – vare sig de är knutna eller hänger löst – BLK DNM har en jättefin, se mitt inlägg imorgon om hästens nyckelplagg.Jag har dessutom hittat jättefina sidenblusar i smaragdgrönt och korallrött hos Lindex med knapp bak. Titta på dem. Och ett tips är också att sno makens figursydda eller köpa SLIM FIT hos herrbutiken i minsta storlek. Eller sy upp – kolla ARMSTRONGS sida – där kan du beställa måttsytt och det är inte mycket dyrare än att köpa färdigt. Hör av dig om du har mer funderingar. och tack för att du läser min blogg!

 2. Hei hei Gabriella
  Har du jobbet som modell før ??

  1. Nja, inte direkt, ha, ha! Om man inte räknar modell för kopiatorer och spisar…

Comments are closed.

LOADING..