Aviator’s, here we go!

 

 

 

Ny dag, Nya möjligheter! Är det inte så? Eller känns måndag morgon bara tung, dassig och inte alls inspirerande?

Jag är en morgontyp som tycker mycket mer om morgnar är kvällar och är på charmigare humör då, än när halva dagen gått. Inte helt förenligt med en make som är tvärtom, men vi får väl säga att vi ”kompletterar” varann..

Efter en seg söndagkväll när vi provar nya ”insomningsgrepp” på våra killar som nu får dela rum och sova i vanliga sängar, så även den lille, så slutade kvällen sent och med spring fram och tillbaka med den äldste som konstant körde Alfons Åberg’s ” – Jag ska bara…” Och dessutom skulle han äta ”flygplansmacka”, (det är tunnbröd med smör och kalkon – men rullad som på SAS planen), det sista hand gjorde…

Och när vi ändå talar SAS och flygplan så hittade jag min gamla pilot jacka AVIATOR från Roco Baroco inhandlad på sent 80-tal. Kommer Ni ihåg den butiken på Drottninggatan i Stockholm? Tyvärr hade jag och min syster en förkärlek för att köpa allt i storlek LARGE under denna period. Jag vet inte varför, kanske var det för att vi skulle få plats med våra axelvaddar under…

Anyway, jag har inte kunnat göra mig av med denna jacka, trots lite puffärm och andra mindre snygga designgrepp och häromdagen bläddrade jag i Style by Kling och fick syn på denna till höger, tyvärr kommer jag inte ihåg vem som gjort just denna, hojta till om Ni vet. Så nu, ja det blir en repa till skräddaren och se om han kan hjälpa mig att hotta upp min variant. Varmt, slitstarkt och mjukt och skönt i vinter, vad tror Ni?

Och annars kan man ju alltid slå till på en från Burberry om man har ett par månadslöner över…

Vill då samtidigt passa på att slå ännu ett slag för min fina Alpha Industries Parkas (ursprunligen framtagen för NASA), som jag haft i flera år nu, kör i maskin och torkar av, for extreme weather står det i den, och det behövs här vid Höganäskusten kan jag lova, den är grym. Den var med i mitt inlägg över höstens nyckelplagg och den är faktiskt lika snygg i stan till jobbkläderna som när man hasar runt någon annanstans.

Och så hittade jag då dessa till mina killar – Jag avskydde när min mamma satte på min syster samma kläder och svor konstant över detta – fram tills jag fick egna barn. Och nu, med snart tre av samma – gissa vilka som ska få se ut som ”blåbär”, inklusive deras mamma?

Dessa fina från Kappahl, 449:- 

Från min förra graviditet 2010 – med misslyckad färgtoning i Åre.

Originalet från Alpha Industries

Variant på övre om man vill vara mer ”stussbar”

De har även en kopia på originalet för dem som vill ha en lite billigare.

  1. Marie skriver:

    Ja förkärleken för L i kläder har man fått lida för i efterhand. Har också en skinnjacka från Roco Baroco Malmö, dock skinnmodellen med skärp i midjan som var så poppit för 15 år sedan, rent för stor än i dag. Min sambon var lite smartare och köpte pilotjacka i rätt storlek, och kan därefter stoltsera med en 20 årig raritet som fortfarande kan användas hihi.

    1. what’s up med den där eran av större storlekar, Även min man köpte jackor och skjortor av gigantiska mått så ser helt galna ut med dagens mått mätt! Önskar din sambo hade varit med mig den dagen inköpet gjordes – då kanske jag också varit lycklig ägare av en PASSANDE vintage jacka!

Comments are closed.

LOADING..